Πάσχα στην θάλασσα με ήλιο και ψηλές θερμοκρασίες

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλο το νησί, εκτός από ορεινά όπου τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα είναι βοριοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2- 4 μποφόρ, αλλά στα νότια και δυτικά παράλια σύντομα θα ενισχυθούν στα 4- 5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 23 – 25 στα παράλια, με τη χιονίστρα να ανεβαίνει στους 13 βαθμούς. Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με τους ανέμους να εμφανίζονται βοριοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο μέχρι και 2 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή της Ανάστασης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με αυξημένες ψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα, ανίκανες παρόλα αυτά να εμποδίσουν την ηλιοφάνεια, ενώ στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αραιή σκόνη. Ντυθείτε δροσερά, γιατί ο καιρός θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση ακόμη 1 – 2 βαθμούς κελσίου. 

Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα έχει συννεφιές με μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να αυξηθούν. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει. 

Τρίτη και Τετάρτη και Πέμπτη την Κύπρο θα επηρεάζει χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες, όπου αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες. 

Η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και 8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τη Δευτέρα, ενώ όπως προειδοποιεί ο Eric Kitas σε περιπτώσεις καταιγίδας, ο κίνδυνος χαλαζόπτωσης είναι μεγάλος. 

Για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό επισκεφθείτε εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ