5+1 καλέσματα που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε

Έλα πες αλήθεια, πόσες φορές πήρες μια πρόσκληση στα χέρια σου και το μόνο που ήθελες ήταν να την σκίσεις και να αρχίσεις να χοροπηδάς επάνω στα κομματάκια, σαν Ινδιάνος σε παραλήρημα; Εγώ πάντως πολλές.

 


Article featured image
Article featured image

Είτε γιατί για να καλύψεις όλα αυτά τα καλέσματα θα πρέπει να κάνεις δάνειο, είτε γιατί θα πρέπει να υποστείς για τουλάχιστον 2 ώρες, διάφορους ξερόλες, να σου πιπιλούν το κεφάλι με ακατανόητες πληροφορίες που δεν σε αφορούν ούτε στο ελάχιστο. Κι επειδή κατανοούμε τον πόνο σας, μαζέψαμε τις 5 πιο συνηθισμένες και ταυτόχρονα πιο ανεπιθύμητες προσκλήσεις που μπορεί να σου τύχουν μέσα στο χρόνο και σου τις σερβίρουμε ζεστές.



Πρόσκληση σε γάμο/βαφτίσια/αρραβώνες

Αναγκαίο και συχνό κακό. Το χειρότερο, ότι όλοι αυτοί αποφασίζουν να τελέσουν τα μυστήρια το ίδιο διάστημα και εσύ είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις ρούχα, να πάρεις δώρο και να υποστείς ένα σωρό κόσμο που δεν γουστάρεις ή δεν γνωρίζεις. 

Άσε που πρέπει να περιμένεις και πόση ώρα στο όρθιο για να χαιρετίσεις το ζευγάρι που σε έμπλεξε σε αυτό τον μπελά. Όχι δεν είναι κύκλος και όχι δεν θα τους καλέσω στο δικό μου γάμο ή βαφτίσια. Άρα γιατί εγώ να πάω;



Εταιρείες – Πυραμίδα

Όχι δεν έχει εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο, ναι έχει κάπως ηρεμήσει, αλλά ακόμη κάνουν συναντήσεις και ακόμη υπάρχουν κάποιοι φίλοι που σε πρήζουν να πας σε μια συνάντηση, αφού δεν έχεις κάτι να χάσεις. Οι ώρες και τα εγκεφαλικά κύτταρα που καις, μάλλον δεν είναι υπολογίσιμα. 

Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πώς θα γίνουν πλούσιοι και πολυταξιδεμένοι και προσπαθούν να σε πείσουν με άθλια επιχειρήματα, παίζοντας με την πολύτιμη υπομονή σου.



Παρουσιάσεις προϊόντων/καλλυντικών

Και εκεί που πιστεύεις πώς πέρασε αυτή η μόδα, μαζί με όλη τη δεκαετία του ’90, να σου χτυπάει το τηλέφωνο και δέχεσαι πρόσκληση στο σπίτι της φίλης σου, για να σου παρουσιάσει μια εξαιρετική σειρά φυσικών καλλυντικών ή μια νέα σειρά εξελιγμένης τεχνολογίας σκευών κουζίνας που θα σου λύσουν τα χέρια.

Και πας γιατί ντρέπεσαι και αγοράζεις μη σε πουν και γύφτο και τα πετάς στο ντουλάπι γιατί απλά δεν τα χρειάζεσαι.



Προεκλογικά Σουαρέ

Να το αναλύσω; Θα το αναλύσω! Σίγουρα όλοι λαμβάνεται καθημερινά μηνύματα sms, email και facebook invitations από υποψηφίους κομμάτων, οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν την ψήφο μας, με τυροπιτάκια και καφέδες. 

Ναι καταλαβαίνω το δωρεάν φαγητό στις μέρες μας είναι σημαντικό δέλεαρ, αλλά για δύο τυρόπιττες και ένα αναψυκτικό να ακούω για 2 ώρες ασυναρτησίες πάει πολύ. Άσε που αν τελικά βγει ο συγκεκριμένος/η υποψήφιος/α θα χρυσοπληρώσω σίγουρα την τυρόπιτα και το αναψυκτικό.



Προσκλήσεις σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

Οκ είναι για καλό σκοπό το καταλαβαίνω, αλλά γιατί πρέπει να στολιστώ και να παραστώ σε μια ακόμη βαρετή και αδιάφορη εκδήλωση για να προσφέρω. Υπάρχουν κι άλλοι πιο ουσιαστικοί τρόποι.



Όταν οι φίλοι σου γίνονται επιχειρηματίες

Οι φίλοι είναι για να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Τι γίνεται όμως όταν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί σου αποφασίζου να γίνουν επιχειρηματίες και εσύ πρέπει να τρέχεις από opening σε opening;

Ανοίγει ο ένας μαγαζί με ρούχα, πας στα εγκαίνια, αγοράζεις. Ανοίγει ο άλλος μαγαζί με βιολογικά, πας στα εγκαίνια αγοράζεις και από εκεί. Ανοίγει και ο τρίτος εστιατόριο, πας στα εγκαίνια κάνεις και κράτηση για το επόμενο Σάββατο. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν φτάνει ο μήνας στο τέλος του μισθού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ