Πώς να παρακολουθήσεις τον τελικό της Eurovision χωρίς να βαρεθείς

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλα περιστρέφονται γύρω από ένα πράγμα, τον διαγωνισμό της Eurovision.

 


Article featured image
Article featured image

Μερικοί είναι αδιάφοροι, άλλοι τον βρίζουν, άλλοι λατρεύουν να τον μισούν και πολλοί κάθονται αναμμένα κεριά την ημέρα του τελικού για να παρακολουθήσουν έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τραγουδιού στην Ευρώπη, που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα ζωής.

Φέτος ίσως να είναι και η πρώτη φορά που η Κύπρος συμμετέχει στον διαγωνισμό με ένα τραγούδι, που όχι μόνο γουστάρει η πλειοψηφία εντός, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη, με τα προγνωστικά να μας ανεβάζουν σε αρκετά υψηλές θέσεις. 

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με την Τρίτη του ημιτελικού να καταγράφει τεράστια νούμερα τηλεθέασης – η μισή Κύπρος εκείνο το βράδυ, έβλεπε Eurovision. 

Το Σάββατο λοιπόν, έχουμε τον τελικό με τις προβλέψεις υπέρ της κυπριακής συμμετοχής, να είναι ιδιαίτερα θετικές. Όλοι λίγο πολύ θα στηθούμε μπροστά από την οθόνη για να δούμε τι θα γίνει.

Ένα σόου όμως με πέραν των 40 συμμετοχών – με τις περισσότερες να είναι αδιάφορες και χιλιοφορεμένες – δεν παλεύεται εύκολα και απλά.



Ο ειδικός λοιπόν «eurovisionoλόγος», Εύρος Βίζιον, στο 5ο στη σειρά «How to» της CITY, μας δίνει μερικά tips και συμβουλές για το πώς να αντέξουμε να παρακολουθήσουμε όλο το show, χωρίς να «κόψουμε τις φλέβες μας»:



Μια φορά τον χρόνο, τέτοιες μέρες, όλοι οι eurovisionολόγοι και φανατικοί αυτού του γεγονότος απανταχού Ευρώπης και όχι μόνο (δες πως εδώ και 2 χρόνια λαμβάνει μέρος η Αυστραλία) μαζεύονται συμπούδρουλοι σε ένα μέρος να παρακολουθήσουν το μαγευτικό show που ετοιμάζει η χώρα που φιλοξενεί τον διαγωνισμό.

Τώρα για αυτούς που με το πιστόλι στο κρόταφο, σας ανάγκασαν να είστε καλεσμένοι σε μια τέτοιου είδους σύναξη ή δεν έχει κάτι άλλο η τηλεόραση να δείτε και δεν βρίσκεται πως θα περάσουν 3 ώρες ακούγοντας κάθε λογής τραγούδια και βλέποντας τις πιο kitch εμφανίσεις, χωρίς να κόψετε τις φλέβες σας, σας παραθέτω πιο κάτω κάποιους τρόπους για να περάσετε την βραδιά αυτή, χωρίς να βαρεθείτε.

 


  • Μαζέψετε φίλους, να την δείτε παρέα ή φροντίστε να πάτε κάπου που θα μαζευτεί κόσμος, για να παρακολουθήσει την Eurovision. Πάντα η παρέα κάνει καλύτερη την ατμόσφαιρα.

     

  • Πείτε σε κάποιον από την παρέα που κατέχει το άθλημα, να εκτυπώσει λίστα με τις χώρες του τελικού με τη σειρά εμφάνισης και βάλτε τις δικές σας βαθμολογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

     

  • Βαθμολογήστε τραγούδι, εμφάνιση, σκηνική παρουσία, τα πιο kitch ρούχα κτλ. Έτσι θα έχετε να ασχοληθείτε με κάτι καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού.

     

  • Πάρτε κάθε λογής πατατάκια, γαριδάκια, παγωτά, γλυκά, ξηρούς καρπούς ποπ κορν, καθήστε άνετα στον καναπέ και αρχίστε τη μασαμπούκα.

     

  • Αν είναι αδιάφορο κάποιο τραγούδι θα ασχολείσαι με ποια γεύση πατατάκια θα δοκιμάσεις και θα περάσει η ώρα, που θα πάει.

     

  • Εκτός από τα τσιμπήματα, παραγγείλτε και take away, είτε είστε μόνοι είτε με παρέα. Πάντα κάποιο τηλεοπτικό γεγονός συνοδεύεται με delivery!!! Τί πιο ωραίο να βλέπεις τηλεόραση και να απολαμβάνεις το φαγητό της προτίμησής σου.

     

  • Φροντίστε όσοι μπορείτε, στην παρέα σας να καλέσετε και φίλους από άλλες χώρες. Τυπώστε και σημαιούλες από τις χώρες τους και έτσι θα δημιουργηθεί μια πιο ζωντανή ατμόσφαιρα, ιδίως την ώρα της ψηφοφορίας.

     

  • Μόλις τελειώσει η παρουσίαση όλων των τραγουδιών, γράψτε όλοι σε ένα χαρτί το top10 σας και στο τέλος του διαγωνισμού θα δείτε ποιος βρήκε τις πιο πολλές χώρες στη δεκάδα.

     

Αυτά είναι μερικά tips που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη την βραδιά της Eurovision και στο τέλος της ημέρας, ένα μουσικό πανηγύρι, πάντα έχει κάποιο ενδιαφέρον για να σε κρατήσει ξύπνιο.

 

Η συμμετοχή της Κύπρου στον 61ο Διαγωνισμό της Eurovison


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ