ΣΟΚ: Για πρώτη φορά ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε site για παραπλανητική είδηση

«ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η hoax (παραπλανητική) είδηση, ήταν η αφορμή για να συγκροτηθεί για πρώτη φορά υπόθεση στην Ελλάδα, εναντίον ιδιοκτήτη ιστοσελίδας για αναμετάδοση απάτης στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ελλαδικός τύπος, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε ερήμην δημοσιογράφο-ιδιοκτήτη ιστοσελίδας με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων». 

Η συγκεκριμένη «είδηση» γράφτηκε και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά, το 2009 και επανήλθε στο προσκήνιο ελαφρώς παραλλαγμένη πριν από περίπου 3 χρόνια, από διάφορα site και blogs. 

Η κεντρική ιστορία της «είδησης», αναφερόταν στην μικρή Μαιρούλα η οποία μετά που της χορηγήθηκε το εμβόλιο MMR, παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. 

Αστυνομικός ο οποίος αντιλήφθηκε το γεγονός, ανάφερε το περιστατικό στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε 6 μήνες ποινή φυλάκιση, με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ. 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες ταυτοποίησαν τον μεγαλύτερο σκορπιό της ιστορίας

Article featured image

Οι Κορεάτισσες θα γίνουν ο πρώτος πληθυσμός με μέσο προσδόκιμο ζωής άνω των 90 ετών

Article featured image

Ποια είναι η γυναίκα στο χαμένο πορτρέτο του Κλιμτ (που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης εκατομμυρίων);