Ο Οργανισμός Νεολαίας στηρίζει το μέλλον των νέων στην Κύπρο

Στις αβέβαιες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ακόμα η Κύπρος, στόχος του ΟΝΕΚ είναι η καθοδήγηση των νέων, ούτως ώστε να κάνουν τις όσο το δυνατό καλύτερες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές.

 


Article featured image
Article featured image

Αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ολοκληρωμένη στήριξη που παρέχει στους νέους της Κύπρου, ως προς τη διασφάλιση του μέλλοντός τους, ο Οργανισμός Νεολαίας (ΟΝΕΚ) ανακοίνωσε την επανέναρξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης σταδιοδρομίας, στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) ανά το παγκύπριο. 

Μετά και την επιτυχημένη διεξαγωγή του καινοτόμου προγράμματος «Career Academy» περί τα τέλη του περασμένου χρόνου, στα ΚΕΠΛΗ -που λειτουργούν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο και Αγρό- θα παρέχονται, μεταξύ άλλων: εργαστήρια ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων, συμβουλές για βελτίωση του βιογραφικού σημειώματος και σχεδιασμό ατομικού πλάνου δράσης για αναζήτηση εργασίας, βοήθεια για τη συμπλήρωση αιτήσεων για πρόσβαση σε δημόσια πανεπιστήμια, καθοδήγηση για τις επιλογές μαθημάτων σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης και ενημέρωση για ευρωπαϊκές και εθνικές ευκαιρίες.

 



Ταυτόχρονα -μετά από σχετική συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας- οι υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού θα προσφέρονται και σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς. 


Όλοι οι νέοι χρειάζονται στήριξη για να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να μάθουν να σκέφτονται εναλλακτικά για να εντοπίζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες για τους εαυτούς τους, και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. 


«Η επαναλειτουργία των υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού στα ΚΕΠΛΗ αποτελεί μέρος της πολύπλευρης προσπάθειας του ΟΝΕΚ για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την ενδυνάμωση των νέων ώστε να αδράξουν και να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν για ένα πρόσφορο και δημιουργικό μέλλον», δήλωσε η κα Ελευθερία Χριστοφόρου, Λειτουργός Νεολαίας υπεύθυνη για τα ΚΕΠΛΗ.  

Τις υπηρεσίες αυτές πλαισιώνουν και οι δράσεις του ΟΝΕΚ στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Αναμένεται σύντομα ανακοίνωση πολυετούς συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας για τη λειτουργία Κέντρων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για Νέους (στο πλαίσιο των ΚΕΠΛΗ) τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένη ενημέρωση, καθοδήγηση και κατάρτιση. 

Ήδη ο ΟΝΕΚ στηρίζει ενεργά το Σχέδιο “Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας”, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Εμπορίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στους νέους. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΚΕΠΛΗ και τις υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.onek.org.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ