Δήμαρχος Παραλιμνίου: Οι αντιδράσεις για το Sirena Bay αφορούν προεκλογικά παιχνίδια

Απαντώντας σε ερώτηση για την παραλία «Sirena Bay», ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι «όταν έγιναν αναπτύξεις στη γύρω περιοχή, αρκετοί χρησιμοποιούσαν τον χώρο για εναπόθεση μπάζων και ακαθαρσιών».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο δηλώσεων των Δημάρχων Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου, Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη και Σωτήρας Γιώργου Τάκκα, αναφορικά με το πως προχωρούν έργα που έχουν εξαγγελθεί για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Και οι τρεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας απάντησαν και σε ερωτήσεις για το Sirena Bay αλλά και για τα θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ήταν εριστικός, αναφέροντας ότι, οι όποιες αντιδράσεις ακούγονται για το Σειρήνα Bay αφορούν προεκλογικά παιχνίδια.

«Μελέτη από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης είχε βρει πρόβλημα διολίσθησης του εδάφους στην περιοχή και υπήρχε εισήγηση για την τοποθέτηση τσιμεντένιων δοκών και τοίχοι αντιστήριξης σε τρία επίπεδα. Εμείς, ως Δήμος Παραλιμνίου, υποβάλαμε μια άλλη πρόταση να γίνει η συγκεκριμένη δομή με αποστράγγιση του εδάφους και στήριξη με ογκολίθους. Το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο.

Όντως, υπάρχει μια επέκταση πέραν της αδειοδότησης. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου βρέθηκαν μπάζα σε πιο μεγάλη έκταση και ζητήθηκε με επιστολή άδεια επέκτασης του έργου στον Έπαρχο Αμμοχώστου γύρω στα 50 μέτρα περίπου. Δόθηκε η άδεια και έγιναν οι εργασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη «κάποιοι αντιδρούν επειδή θέλουν να χρησιμοποιούν το θέμα πιθανόν για προεκλογικούς σκοπούς».

Ανέφερε ότι η φιλοσοφία της περιβαλλοντικής μελέτης και η φιλοσοφία εκτέλεσης του έργου ήταν να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και να σταθεροποιηθεί ο χώρος.

«Έχουμε αφαιρέσει 57 ελαστικά αυτοκινήτων και φορτηγών από το χώρο, τρεις τόνους οικοδομικό σίδηρο και πολλά άλλα άχρηστα υλικά», σημείωσε.

Δεν έχω μαζί μου τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, είπε, αλλά κάλεσε όποιον ενδιαφερόμενο θέλει «να κοπιάσει στο Δήμο ή να μας ζητήσει να του στείλουμε ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν ποια ήταν ακριβώς η κατάσταση».

Είπε επίσης ότι, τα έργα ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα με δεντροφύτευση. Ο Δήμος Παραλιμνίου έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του 5.000 κυπριακά δέντρα, «Αλμυρίλια», τα οποία θα φυτευτούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ