Η CITY προτείνει εκδρομή… στον Μαζωτό

Τώρα που αρχίζει και καλοκαιριάζει, τι θα λέγατε να επισκεπτόμασταν ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λάρνακας;

 


Article featured image
Article featured image

Στον Μαζωτό, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια, να δούμε από κοντά καμήλες και να κάνουμε βόλτα με αυτές, να φάμε ψαρομεζέ σχεδόν πάνω στο κύμα και τέλος, να διανυκτερεύσουμε σ’ ένα άνετο διαμέρισμα ή μια σουίτα.



ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Λίγο έξω από τον Μαζωτό, προς την παραλία της περιοχής, θα συναντήσετε το μοναδικό πάρκο καμήλων στην Κύπρο. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να τις δείτε από κοντά, να τις ταΐσετε, αλλά και να κάνετε βόλτα με αυτές. Εκτός από καμήλες, το πάρκο φιλοξενεί και διάφορα άλλα ζώα, όπως γαϊδουράκια και πόνυ. Στο πάρκο θα βρείτε επίσης πισίνα για βουτιές, αλλά και ένα εστιατόριο, το οποίο προσφέρει διεθνή πιάτα, καθώς και διάφορα είδη σχάρας.

Το «Camel Park Mazotos» λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 99 416968.

 

 

ΦΑΓΗΤΟ...

Εστιατόριο «Ακρογιάλι»

Στην παραλία του Μαζωτού, βρίσκεται το εστιατόριο «Ακρογιάλι». Σερβίρει φρέσκους ψαρομεζέδες στην τιμή των 19 ευρώ ανά άτομο και αυτοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, μπαρμπούνι και τσιπούρα. Εκτός από ψαρομεζέδες το «Ακρογιάλι» προσφέρει και μερικά πιάτα με κρεατικά.

Το εστιατόριο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 10.30, μέχρι τις 21.00.

Για κρατήσεις: 99 634033

 

Στο κέντρο του χωριού, υπάρχουν επίσης δυο καφενεία, τα οποία λειτουργούν και ως ταβέρνες:

Εθνικόφρονα Σωματεία Μαζωτού

Καθημερινά από τις 6.30 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, το καφενείο «Εθνικόφρονα Σωματεία Μαζωτού» προσφέρει κυπριακό καφέ, φρέσκες λεμονάδες και διάφορα άλλα ποτά. Από το μεσημέρι και έπειτα μπορείτε να παραγγείλετε κυπριακούς μεζέδες με 10 ευρώ ανά άτομο. Οι μεζέδες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μανιτάρια, χαλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, πατάτες, σουβλάκια, σιεφταλιές και φτερούγες πικάντικες.

Για κρατήσεις: 24433030

 

Λαϊκές Οργανώσεις Μαζωτού

Ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού, θα δείτε το καφενείο «Λαϊκές Οργανώσεις Μαζωτού». Εκτός από διάφορα ποτά, το μαγαζί σερβίρει και πλούσιους κυπριακούς μεζέδες, 20 πιάτων, με 10 ευρώ ανά άτομο. Σε αυτούς θα βρείτε μανιταράκια, αφέλια, συκώτι, λουκάνικο, σουβλάκια, σπιτική σιεφταλιά και πολλές άλλες νοστιμιές.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00, μέχρι τις 23.00.

Κρατήσεις: 24432900

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Για προσκύνημα επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Ξενοφώντα του Ξορινού, η οποία βρίσκεται στην άκρη του χωριού και λειτουργεί κάθε Κυριακή. Η εικόνα του Αγίου, χρονολογείται και ζωγραφίστηκε το 1821.

 

Μουσείο Γλυπτικής «Πετραίον»

Το Μουσείο Γλυπτικής «Πετραίον» βρίσκεται σ’ έναν υπαίθριο χώρο, στην τοποθεσία «Πλάκα». Εκεί θα δείτε γλυπτά που έφτιαξε ο Κύπριος γλύπτης, Σάββας Κούλενδρος, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Είναι ανοικτό καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί, μέχρι να δύσει ο ήλιος.

 

Ναυάγιο Μαζωτού

Στη θαλάσσια περιοχή, υπάρχει το ναυάγιο του Μαζωτού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που εντοπίστηκε στις ακτές της Κύπρου και είναι το πρώτο που η έρευνά του διενεργείται αποκλειστικά κάθε χρόνο από κυπριακούς φορείς.

Πρόκειται για ναυάγιο εμπορικού πλοίου της ύστερης κλασικής περιόδου (μέσα 4ου αι. π.Χ.) και εντοπίστηκε σε βάθος 45μ. στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού.

Το πλοίο μετέφερε αμφορείς με κρασί από τη Χίο και άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Λάρνακας, για να τύχουν συντήρησης από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.

 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ…

High View Gardens

Το συγκρότημα «High View Gardens», απέχει μόλις 1χλμ. από την παραλία του Μαζωτού και προσφέρει ευρύχωρα διαμερίσματα και σουίτες.

Όλες οι μονάδες είναι κομψά διακοσμημένες και διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία-καθιστικό, μπάνιο, κλιματισμό και τηλεόραση LCD.

Στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, υπάρχει μπαρ, εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και παιδική χαρά.

Οι τιμές ξεκινούν από 55 ευρώ το βράδυ για 2 ή 3 άτομα.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 24819510

 

Hadjios Valley

Το «Hadjios Valley» βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και διαθέτει ευρύχωρες βίλες.

Όλες είναι κλιματιζόμενες και διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι με καναπέδες και τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

Στον εξωτερικό χώρο θα βρείτε μια πισίνα κανονική και μια παιδική, μεγάλη αυλή, καθώς και ένα σνακ μπαρ.

Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα.

Για κρατήσεις: 99883364


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ