14 παραλίες στην Πάφο βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία

Αυξάνει τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες, η επαρχία Πάφου, αφού για το 2016 κατάφερε να αποκτήσει 14 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες της, δύο περισσότερες από την περσινή χρονιά δηλαδή.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση για την παράδοση των γαλάζιων σημαιών για το 2016, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πρωταρά. 

Οι νέες παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία είναι στην περιοχή Νέου Χωριού και συγκεκριμένα είναι οι παραλίες Σούλι και Ξησταρόκαμπος. 

Στην Πάφο, τον τιμητικό τίτλο εξασφάλισαν επίσης οι παραλίες Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος. Στη Γεροσκήπου, οι παραλίες Δημοτική παραλία και Παχύαμος 1, στην Πόλη Χρυσοχούς οι παραλίες Δημοτική Παραλία και Δασούδι και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων και Λαουρού. 

Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης ανέφερε πώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, η Κύπρος βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, αφού σε ελέγχους ποιότητας σε 112 περιοχές, προέκυψε ότι το 100% του θαλάσσιου νερού, ήταν εξαιρετικής ποιότητας! 

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και φέτος στην Κύπρο, 59 παραλίες βραβεύτηκαν ή διατήρησαν την γαλάζια σημαία, γεγονός που φανερώνει  ότι η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων είναι αδιάκοπη και θα πρέπει να συνεχιστεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ