Η απαράμιλλη ομορφιά της Κύπρου σε ένα βίντεο

Το Σταυροβούνι, ο Άγιος Γεώργιος, ο φάρος στην Πάφο, ο Ακάμας, οι Πλάτρες, το Blue Lagoon, τα Ενετικά Γεφύρια, το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου, το Λατσί, το Φαράγγι του Άβακα, οι Θαλασσινές Σπηλιές, η Τσάδα, το Κούριο, τα ηλιοβασιλέματα…

 


Article featured image
Article featured image

Ή απλά, η Κύπρος στα καλύτερά της!

Αρκεί να δεις ένα βίντεο με όλες ή έστω πολλές από τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού για να συνειδητοποιήσεις πόσο σπουδαίος είναι ο τόπος που ζούμε.

Το 3 λεπτών και κάτι βίντεο με τίτλο «Love & Explore Cyprus!» θα σε κάνει να εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο την πατρίδα σου.

Πανέμορφες εικόνες από κάθε γωνιά της Κύπρου, συνέλεξε και συμπεριέλαβε σε ένα βίντεο ο χρήστης του Youtube Captain R.

 Μάθε πως…

Το 17% της ολικής έκτασης της Κύπρου καλύπτεται από δάση. Η φυσική βλάστηση του νησιού περιλαμβάνει καταπράσινα δάση, φυλλοβόλα δένδρα, θάμνους και άνθη, περίπου 1800 γηγενή είδη, υποείδη και ποικιλίες από τα οποία τα 140 (7%) είναι ενδημικά.

Στην πανίδα της Κύπρου περιλαμβάνονται 365 είδη πουλιών, από τα οποία τα 115 αναπαράγονται στη νήσο. Δύο είδη και πέντε υποείδη έχουν χαρακτηριστεί ως ενδημικά.

Το νησί αναδύθηκε μετά από σύγκρουση της Ευρασιατικής και Αφρικανικής πλάκας. Έπειτα, στην πορεία των χρόνων διαμόρφωσε το σημερινό γνωστό του σχήμα. Και παρόλο που η Κύπρος βρίσκεται κοντά στα παράλια της Μ. Ασίας και της Μέσης Ανατολής ουδέποτε ήταν ενωμένη με κάποια από τις δύο περιοχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ