Η CITY προτείνει εκδρομή… στα Σπήλια

Αφήνοντας για λίγο πίσω μας την πόλη και την καθημερινή ρουτίνα, φτάνουμε στα Σπήλια, ένα από τα ωραία χωριά της επαρχίας Λευκωσίας.  

 


Article featured image
Article featured image

Στο μικρό και γραφικό χωριό θα έχεις την ευκαιρία να δεις το μοναδικό Μουσείο Σκαρπάρη που υπάρχει στο νησί, να περπατήσεις στη φύση, να αγοράσεις κρασί και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, να φας κυπριακά εδέσματα, αλλά και να διανυκτερεύσεις με θέα την καταπράσινη κοιλάδα της Σολιάς.



ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Στα Σπήλια βρίσκεται το μοναδικό Μουσείο Σκαρπάρη του νησιού.

Εκεί εκτίθενται όλα τα εργαλεία που είχε ο σκαρπάρης του χωριού, Χρίστος Χρυσάνθου, πριν από πολλά χρόνια, όπως οι μηχανές, τα καλαπόδια και οι μόλες. Το σκαρπάρικο λειτουργούσε μέχρι το θάνατό του, το 2002. Το 2007 μετατράπηκε από τον γιο του σε μουσείο.

Βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας και ανοίγει, αρκεί να επικοινωνήσετε ότι θα πάτε, από την προηγούμενη μέρα, στο τηλέφωνο 99176839.

 

 

ΦΑΓΗΤΟ...

Ταβέρνα «Το Σάμα»

Για φαγητό στο χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε την ταβέρνα «Το Σάμα». Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και προσφέρει μεζέδες, οι οποίοι στοιχίζουν 14 ευρώ ανά άτομο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πατάτες, πουργούρι, μανιτάρι, βαζάνι με φέτα, χαλούμι, λουκάνικο, σουβλάκι, σιεφταλιές και παϊδάκια.

Η ταβέρνα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τόσο μεσημέρι, όσο και βράδυ.

Για κρατήσεις: 99032373



ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Παραδοσιακό οινοποιείο

Το Παραδοσιακό Οινοποιείο βρίσκεται στην περιφέρεια του χωριού και είναι μια προσωπική δημιουργία ενός κάτοικου, του κύριου Αντρέα Χρυσάνθου. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν, ή να αγοράσουν κρασί, καθώς και διάφορα άλλα παραδοσιακά προϊόντα που φτιάχνονται με βιολογικά σταφύλια του χωριού, όπως ζιβανία, μέλι έψιμα και λικέρ.

Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα.

Τηλέφωνο: 99176839



Παραδοσιακός Ελιόμυλος

Στην κοινότητα Σπηλιών και συγκεκριμένα δίπλα από το Μουσείο του Σκαρπάρη, θα συναντήσετε τον ελιόμυλο, ο οποίος χτίστηκε το 1898 και εκεί υπάρχει ολόκληρος ο εξοπλισμός για την παραγωγή λαδιού. Πρόκειται για τον καλύτερα διατηρημένο ελιόμυλο της Σολιάς.

Αν θέλετε να τον επισκεφτείτε, τηλεφωνήστε στον κοινοτάρχη στο 99799774 από την προηγούμενη μέρα για να σας ανοίξει.

 

Μονοπάτι μελέτης της φύσης

Οι φυσιολάτρεις μπορούν να περπατήσουν το μονοπάτι φύσης του χωριού. Είναι κυκλικό και η αφετηρία του βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των Σπηλιών. Διασχίζοντας το θα συναντήσετε περισσότερα από 100 διαφορετικά φυτά της Κύπρου και θα απολαύσετε τη θέα προς την κορυφή του Τροόδους.   

 

ΔΙΑΜΟΝΗ…

Αγροτουριστικό κατάλυμα «Αντιγόνη»

Ένα παραδοσιακό διατηρητέο σπίτι, διακοσμημένο με έπιπλα αντίκες, που χρονολογείται από το 1870.

Προσφέρει καταλύματα με κουζίνα, καθιστικό, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, DVD/CD player, κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο, ιδιωτικό μπάνιο και τζάκι.

Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα.

Για κρατήσεις: 99176839

 

Flora’s House

Το Flora’s House βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και λειτουργεί όλο το χρόνο. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του, εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση, ιδιωτικό μπάνιο, καθιστικό και τραπεζαρία.

Όλα τα διαμερίσματα, διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στην καταπράσινη κοιλάδα και τους αμπελώνες.

Κάθε πρωί σερβίρεται κυπριακό πρωινό.

Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα.

Τηλέφωνο: 99176839

 

Το σπίτι της Ευτυχίας

Ένα μεγάλο σπίτι σ’ ένα καταπράσινο δάσος, το οποίο είναι κατάλληλο για μεγάλες ομάδες μέχρι 10 ατόμων.

Είναι παραδοσιακά επιπλωμένο και διαθέτει καθιστικό με τζάκι, LCD τηλεόραση, DVD player, 2 μπάνια, καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ το βράδυ.  

Τιμές: 99176839


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ