Μουσική Δωματίου ακούς; [παίζει φεστιβάλ στη Λευκωσία]

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος θα σηκώσει αυλαία την Πέμπτη 19 Μαίου 2016, στο The Shoe Factory, στη Λευκωσία, με ένα ρεσιτάλ από τον εξαιρετικό νεαρό Βιεννέζο βιολονίστα Emmanuel Tjeknavorian, ο οποίος εντυπωσίασε το φιλόμουσο κοινό ανά το παγκόσμιο όταν κέρδισε, πριν λίγους μήνες, το δεύτερο και το ειδικό βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Γιαν Σιμπέλιους στο Ελσίνκι.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Emmanuel θα ενώσει τις δυνάμεις του με άλλο ένα σπάνιο νεαρό ταλέντο από τη Βιέννη, τον πιανίστα Maximilian Kromer, σε έργα των Μότσαρτ, Σούμπερτ, Φρανκ και Κράϊσλερ. Το ρεσιτάλ, το οποίο στηρίζει η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο The Shoe Factory, Λευκωσία, στις 8:30μμ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Μότσαρτ: Σονάτα για Βιολί και Πιάνο σε Λα μείζονα, K.305         

Σούμπερτ: Fantasie σε Ντο μείζονα, D.934

Φρανκ: Σονάτα για Βιολί και Πιάνο σε Λα μείζονα  

Κράϊσλερ: Viennese Rhapsodic Fantasietta



Emmanuel Tjeknavorian / ΒΙΟΛΙ

O Emmanuel Tjeknavorian προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον όταν κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Γιαν Σιμπέλιους το 2015. Απέσπασε, επιπλέον, το Ειδικό Βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία σε κοντσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους, το οποίο ερμήνευσε μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ελσίνκι. 

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Tjeknavorian ήταν ο πρώτος Αυστριακός στην ιστορία του Διεθνούς Διαγωνισμού Φριτς Κράϊσλερ, ο οποίος κατάφερε να φθάσει στην τελική φάση, κερδίζοντας το Τρίτο Βραβείο. Δύο μήνες αργότερα τιμήθηκε στο Volkstheater της Βιέννης με το Βραβείο Casinos Austria Rising Star.



Maximilian Karl Kromer / ΠΙΑΝΟ

O Maximilian Karl Kromer γεννήθηκε στη Βιέννη το 1996. Σε ηλικία τεσσάρων ετών εντάχθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βιέννης. Σπούδασε υπό την Sussana Spaermann, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης ως νεαρός φοιτητής του Noel Flores, και αργότερα φοίτησε υπό τον Martin Hughes.

Οι Emmanuel Tjeknavorian και Maximilian Kromer πρωτοσυναντήθηκαν το 2010 και αμέσως δημιούργησαν μια βαθιά μουσική και προσωπική σχέση. Εμφανίστηκαν σαν ντουέτο σε πολλές συναυλίες και διαγωνισμούς, κερδίζοντας το Πρώτο Βραβείο και το βραβείο  EMCY στον διαγωνισμό Prima la Musica στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας το 2011.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος θα συνεχιστεί για μια σειρά συναυλιών στη Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών, στην Παλαίπαφο, μεταξύ 27 Μαίου και 2 Ιουνίου 2016, και θα φιλοξενήσει ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής, πριν επιστρέψει στο The Shoe Factory στη Λευκωσία για το μεγάλο φινάλε, στις 4 Ιουνίου.



Καλλιτέχνες:

Πιάνο: Yuja Wang, Yevgeny Sudbin, Katharina Treutler, Maximilian Kromer

Βιολί: Daishin Kashimoto, Henning Kraggerud, Boris Brovtsyn, Levon Chilingirian, Monika Urbonaite, Emmanuel Tjeknavorian

Βιόλα: Shira Majoni, Diemut Poppen, David Abrahamyan

Βιολοντσέλο: Alexander Chaushian, Tim Park

Κοντραμπάσο: Nabil Shehata

Κλαρίνο: Alessandro Carbonare 

Κιθάρα: Fabio Zanon

Σοπράνο: Ruzan Mantashyan

Βαρύτονος: Μάρκος Κλεοβούλου



Εισιτήρια: €10

Box Office: Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org και στο Τηλ. 9666-9003 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-3:00μμ)

Εισιτήρια επίσης διατίθενται: Από το Βιβλιοπωλείο Κυριάκου: Ελλάδος 30, 8020 Πάφος, Τηλ. 26-822850

Τηλ: +357 22-663871

Ιστοσελίδα: www.pharosartsfoundation.org


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ