Άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τα’ αυτιά μου!

Στην Κύπρο του σήμερα μπορεί η οικονομική στενότητα να έχει μειώσει σε κάποιο βαθμό τις ασύστολες εκδηλώσεις αρχοντοχωριατισμού, αλλά δεν έχει πατάξει τελείως το φαινόμενο αυτό - όπως και άλλα πολλά νέο κυπριώτικα κοινωνικά και μη φαινόμενα.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο αδελφές γύρω στα 35, οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές σε όλα: η μια, λαϊκιά γυναίκα παντρεμένη με ένα μαλθακό τυπάκο, στον οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες την μητέρας της δεν επέτρεψε ποτέ να σηκώσει κεφάλι στην σχέση τους και η άλλη, έβαλε στόχο της ζωής της να μπει στους κύκλους της «υψηλής» κοινωνίας, διαζευγμένη και πανικόβλητη. Έχουν και οι 2 ανάγκη από λεφτά. 

Το μόνο που τους μένει είναι ένα σπίτι στο χωριό τους κληρονομιά από την μητέρα τους που πέθανε, το οποίο έχουν από κοινού με την αδελφή της μητέρας τους, μια ιδιαίτερη κυρία του χωριού η οποία ζει εκεί. 

Οι 2 αδελφές με τον καταπιεσμένο σύζυγο της μιας, πάνε στο χωριό για να προετοιμάσουν το έδαφος και… την θεία για να πωλήσουν το σπίτι στο οποίο ήδη μένει η θεία τους. 

Το θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ ανεβάζει την κωμωδία του Χρήστου Γρηγοριάδη «Άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ’ αυτιά μου!» από την Τετάρτη 11 Μαΐου. 

Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο του Χρήστου Γρηγοριάδη, που έχει όμως στο ενεργητικό του τέσσερις επιτυχημένες διασκευές –ελεύθερες αποδόσεις – γνωστότατων έργων (δύο εκ των οποίων παρουσίασε το Ανεμώνα).  

Την έργο σκηνοθετεί ο Μαρίνος Ξενοφώντος, σκηνικά-κοστούμια κάνει η Σόσε Εσκιτζιάν και ο φωτιστικός σχεδιασμός είναι του Βασίλη Πετεινάρη.

 





Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Ιωάννου, Δανάη Χρίστου, Ιάσωνας Λοιζίδης και Μαρίνος Ξενοφώντος.  

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι και τις 5 Ιουνίου.

Γενική είσοδος €12

Για κρατήσεις 70007721


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ