Παγκόσμια πρωτιά για το κυπριακό βιβλίο μαγειρικής «ΔιατροΣΕΦ»

Το βιβλίο «Διατροσέφ» (ή NutriChef) του γνωστού Σεφ, συγγραφέα και καθηγητή Επισιτιστικών Τεχνών, Γιώργου Κυπριανού και της κλινικής διαιτολόγου Νικολέττας Ντορζή, βραβεύτηκε στην μακρινή Κίνα και συγκεκριμένα στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Gourmand Worls CookBook Awards», ως το καλύτερο «Nutrition Healthy Cook Book» σε ολόκληρο το κόσμο!

 


Article featured image
Article featured image

Μια διάκριση και μια επιτυχία ανάμεσα σε 3000 βιβλία, που σίγουρα δίνει credits στην Κύπρο σε ότι αφορά στις εκδόσεις και το επίπεδο στην εκπαίδευση, ενώ βοηθάει πολύ και στο κομμάτι της περαιτέρω ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού του νησιού.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ό,τι, η Κύπρος ανταγωνίστηκε 202 χώρες και κατέληξε να αναμετρείται με τις 77 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό που έγινε στη Yantai της Κίνας.

Μπράβο στους συγγραφείς, στις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και σε όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής έκδοσης (τον φωτογράφο Νίκο Λουκά, τη σχεδιάστρια Λύδια Κυπριανού, τις μεταφράστριες Ιάνθη Σπαρσή και Dina Wild και τον Πανίκο Παντελίδη από τα τυπογραφεία «Lazer Graphics»).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ