Η καινοτόμα διαδραστική έκθεση «Cūprum» από διεθνείς καλλιτέχνες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου φιλοξένησε και παρουσίασε την έκθεση «Cūprum», η οποία ήταν το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ABR IN LAB Residency.

 


Article featured image
Article featured image

Καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου έφθασαν στην Κύπρο και συμμετείχαν στο Residency, μια διεπιστημονική συνεργασία που προσεγγίζει την Τέχνη μέσα από μια μοναδική σκοπιά, με επίκεντρο τις κυπριακές πρώτες ύλες και την τοπική θεματολογία.

Οι καλλιτέχνες οι οποίοι συνδέθηκαν με το νησί και τους ανθρώπους του, αποτυπώνουν στα έργα τους τη θεμελιώδη σχέση μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου, εμβαθύνουν στις πολιτιστικές επιρροές που δέχθηκε η Κύπρος στην ιστορία της, στη μοναδική γεωγραφική θέση της καθώς και στο πολιτικό της περιβάλλον, στους θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες του σήμερα.

H Μάρθα Γεωργίου εξηγεί πως «οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα έργα τους μέσα από το Residency ‘ABR IN LAB’, που αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και της Τράπεζας Κύπρου που στοχεύει να καθιερωθεί ως θεσμός».

Οι καλλιτέχνες, εξηγεί η Μάρθα, έχουν την ευκαιρία να παράγουν έργα τα οποία ξεπερνούν τα όρια των ικανοτήτων, γνώσεων και εμπειριών τους, αναπτύσσουν τη δική τους ξεχωριστή, προσωπική σχέση με το νησί και τις διάφορες πτυχές του. Επίσης, γνωρίζουν την Κύπρο, τους δημιουργούς της και επιστήμονες της και μεταφέρουν αυτές τις εμπειρίες και γνώσεις τους στο εξωτερικό, δημιουργώντας ενδιαφέρον για το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου.

«Το ABR ευχαριστεί την Τράπεζα Κύπρου για τη στήριξη της στην όλη προσπάθεια αλλά γενικότερα στην καινοτομία και τον Πολιτισμό.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί αρχείο με το υλικό που προέκυψε μέσα από το Residency, θέτοντας τα  θεμέλια γι’ ανάλογες δράσεις και χαράσσοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας», καταλήγει η Μάρθα.

 



Έργο των Κωνσταντίνου Κυπριανού και Κωνσταντίνου Λουκά

 



Έργο της Talisa Lallai

 



Έργο της Sofias Stevi

 



Έργο της Marlene Stark

 

Φωτογραφίες: ©2016, ABR IN LAB - ‘Cūprum’ Exhibition


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ