Στη Λάρνακα κάνουν μαζικούς γάμους

Με ναυλωμένο πλοίο καταφθάνουν από την Χάιφα ζευγάρια διαφόρων ηλικιών για να παντρευτούν στη Λάρνακα

 


Article featured image
Article featured image

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με την συμβολή του Δήμου Λάρνακας, και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, σε συνεργασία με τον Οργανωτή Ταξιδιών Natan Uretsky που εδρεύει στο Ισραήλ, κατάφερε να γίνει θεσμός, με την 6η τελετή μαζικών γάμων να πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. 


​Η επαρχία Λάρνακας ανέρχεται πρώτη παγκυπρίως στη τέλεση Πολιτικών Γάμων από το εξωτερικό, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 32%.

 




Οι μελλόνυμφοι, κατά πλειοψηφία Ισραηλινοί και Ρώσοι, θα καταφθάσουν με πλοίο, στο λιμάνι Λάρνακας από τη Χάιφα και θα κατευθύνουν με λεωφορεία στο Μεσαιωνικό Κάστρο, όπου στις 17.30μ.μ. και κάτω από δρακοντιά μετρά ασφάλειας, ο δημαρχεύον της πόλης θα τελέσει τους γάμους 50 ζευγαριών,  τα οποία θα συνοδεύονται από 200 περίπου καλεσμένους. 


Να σημειωθεί πώς φέτος, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στις γύρω περιοχές, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του κάστρου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που γινόταν στον περίβολο.     


Κατά την άφιξη των ζευγαριών στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας θα τους παραδώσουν ανθοδέσμες από κορίτσια ντυμένα με την παραδοσιακή στολή και υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, φέτος από σαξοφωνίστα. 

 



 

Μετά το πέρας της τελετής θα διοργανωθεί δεξίωση και τα ζευγάρια θα λάβουν αναμνηστικά δώρα. Ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την όσο το δυνατό καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Κάθε χρόνο η εκδήλωση αυτή τυγχάνει πολύ μεγάλης προβολής στο Ισραήλ, ενώ ευρεία είναι και η κάλυψη από ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης παγκόσμιας εμβέλειας. 

Η επαρχία Λάρνακας ανέρχεται πρώτη παγκυπρίως στη τέλεση Πολιτικών Γάμων από το εξωτερικό, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 32%. Σε ορισμένες μάλιστα αγορές από γειτονικές χώρες, το μερίδιο της Λάρνακας ανέρχεται μέχρι και στο  60%.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ