Από χθες κυκλοφορεί στην Κύπρο ένα διαφορετικό δίευρο

Η Διεθνής Ημέρα Παιδιού καθιερώθηκε το 1949 από την «Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών» να γιορτάζεται την 1η Ιουνίου, προάγει την κατανόηση μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο και προωθεί τα δικαιώματα τους σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο επίπεδο.

 


Article featured image
Article featured image

Τα παιδιά τυγχάνουν εκμετάλλευσης ως «εργάτες» σε ορισμένες χώρες, βιώνουν ένοπλες συγκρούσεις, ζουν στους δρόμους, και υποφέρουν σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την θρησκεία, ζητήματα μειονοτήτων, ή λόγω αναπηρίας. 

Τα παιδιά που υφίστανται ήδη τις συνέπειες του πολέμου είναι δυνατόν να εκτοπιστούν λόγω ένοπλων συγκρούσεων ή να υποστούν σωματικό και ψυχολογικό τραύμα. 


Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 153 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών, που εξαναγκάζονται σε παιδική εργασία.


Η Βελγική οργάνωση Child Focus, για πρώτη φορά, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία, στην οποία το πρόσωπο ενός εξαφανισμένου παιδιού απεικονίζεται  σε κανονικό νόμισμα, προκειμένου να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, η οποία καθιερώθηκε στις 25 Μαΐου 2016.

Το κέρμα αυτό είναι κέρμα των 2 ευρώ και κυκλοφορεί ήδη ως μέσο πληρωμής, όπως ένα συνηθισμένο νόμισμα, με το σκεπτικό ότι όποιος ξοδεύει ή λαμβάνει ένα από αυτά τα νομίσματα θα έχει την ευκαιρία να «προβληματιστεί σχετικά με την τύχη όλων των εξαφανισμένων παιδιών». Ένα εκατομμύριο νομίσματα «Coins of Hope», εκτυπώθηκαν σε νόμισμα των 2 Ευρώ τα οποία διαθέτουν το πρόσωπο ενός εξαφανισμένου παιδιού.

Η βελγική οργάνωση Child Focus κατάφερε να πείσει 19 κυβερνήσεις και συμπεριλαμβανομένου και τον βασιλιά του Βελγίου για κάνει την εκστρατεία αυτή πράξη.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας του Παιδιού, η εκστρατεία «Coins of Hope» ξεκίνησε στην Κύπρο από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό και Ανεξάρτητο Οργανισμό "Ηope for Children "UNCRC Policy Center.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ