Κωφοί χορευτές χορεύουν με τους κραδασμούς του ήχου

Ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον project, θέλησε να οπτικοποιήσει η βρετανίδα καλλιτέχνης, Sofia Mattioli, παρουσιάζοντας τη σχέση μουσικής και σιωπής με το κομμάτι «Sleep Sound».

 


Article featured image
Article featured image

Όπως ανάφερε η ίδια, η ιδέα ξεκίνησε όταν μια μέρα που ταξίδευε με τρένο και άκουγε μουσική, μια κοπέλα άρχισε να την παρατηρεί. Όταν μετά από λίγη ώρα την πλησίασε, άρχισε να της τραγουδάει και της έδωσε ένα σημείωμα που την ενημέρωνε ότι ήταν κουφή, αλλά μπορούσε να αισθανθεί τη μουσική από τις κινήσεις της. 

Η ιδέα αυτή, υλοποιήθηκε όταν ζητήθηκε από την Mattioli, να δημιουργήσει ένα βίντεο για το μέλος των The xx και βραβευμένο με Grammy παραγωγό της Alicia Keys, του Gil Scott-Heron και του Drake. 

Κατά τη διάρκεια μιας μέρας χόρεψε με 13 μέλη του Manchester Deaf Centre ηλικίας από 5 έως 27 χρονών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη κίνηση της Mattioli και στους κραδασμούς που ένιωθαν στον αέρα από το τραγούδι.

«Το πρώτο παιδί που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Archie ήταν πραγματική ευτυχία-όλοι τους ήταν καταπληκτικοί. Ελπίζω αυτό να είναι ένα πρότζεκτ που θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο».


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ