Η Αστυνομία Κύπρου μας προειδοποιεί για την αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Με τα μέτωπα της φωτιάς να μαίνονται στην επαρχία Λευκωσίας, με το τέλος του τριημέρου σήμερα, οι αστυνομία προειδοποιεί  τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους.

 


Article featured image
Article featured image

Αυξημένη αναμένεται να είναι, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, με την επιστροφή των εκδρομέων στην πρωτεύουσα. 


Με σκοπό τη διευκόλυνση των οδηγών και την αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας, για να μεταβούν στη Λευκωσία, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ο κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς, έχει σηματοδοτηθεί ειδικά, για τη δική τους διευκόλυνση. 


Σύμφωνα με τη διευθέτηση που έχει γίνει, οι οδηγοί που εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο, με σκοπό να κατευθυνθούν προς Λευκωσία, μπορούν να χρησιμοποιούν και τις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας της εισόδου του κυκλικού κόμβου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Καλούνται λοιπόν οι οδηγοί, που θα κινηθούν στους πιο πάνω δρόμους, να χρησιμοποιούν και τις δύο δεξιές λωρίδες, της εισόδου του κυκλικού κόμβου, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας και του χρόνου αναμονής τους. 

Παράλληλα, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου έχει καταρτίσει σχέδιο για διευκόλυνση και παρακολούθηση της κυκλοφορίας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, με στόχο την ελαχιστοποίηση της όποιας ταλαιπωρίας δυνατό να υποστούν οι οδηγοί, αλλά και αποφυγής τροχαίων συγκρούσεων. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι η περιπολιακή κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων καθώς και η ρύθμιση της τροχαίας κυκλοφορίας σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου. 


Ταυτόχρονα, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής, μέσα από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της στο facebook και το twitter και από την εφαρμογή της Αστυνομίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο». 


Ευχή και ελπίδα μας είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς και κυρίως χωρίς δυστυχήματα. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι αν καταναλώσετε αλκοόλ, τότε καλύτερα να μην οδηγήσετε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ