Όλες οι εξελίξεις για τη φωτιά στην Ευρύχου

Πυροσβεστικά συνεργεία και απλοί πολίτες, από χθες μάχονται με την πύρινη λαίλαπα, στην περιοχή Σολέας.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Gee Le Papa

Μέχρι στιγμής, η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας δέντρα και άγρια βλάστηση, σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ευρύχου, μέχρι την περιοχή Καρβουνά. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, μάχονταν όλη τη νύχτα για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ από τις 05.30 το πρωί, το έργο τους συνδράμουν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Κατά τη προσπάθεια πυρόσβεσης, χθες βράδυ, ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Επίσης καδενοφόρο όχημα του Τμήματος Δασών, κατέπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, του 56χρονου χειριστή του. 



Η κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς είναι αποπνικτική, λόγω των καπνών. Από τις αναφορές που λαμβάνουμε από τα περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, λόγω των πυκνών καπνών, η ορατότητα είναι περιορισμένη στην περιοχή του δρόμου Λευκωσίας – Τροόδους, από την περιοχή Ατσάς, μέχρι και το Τρόοδος.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν πάντοτε τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.







Φωτογραφίες: Αλβίνος Βασιλειάδης 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ