Σημαντικές οδηγίες για τους εθελοντές στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Από χθες, και μετά την έκκληση των αρχών για εθελοντές στα σημεία που φλέγονται, η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση.

 


Article featured image
Article featured image

Χιλιάδες κόσμου, οργανωμένα σύνολα και ομάδες ατόμων, έτρεξαν να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών με προσωπικό κίνδυνο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε, ήταν η έλλειψη συντονισμού, αλλά και η ελλιπής ένδυση των εθελοντών η οποία δεν τους πρόσφερε καμία κάλυψη και ασφάλεια. Για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, ο Επίτροπός Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, εξέδωσε ανακοίνωση με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και τις απαραίτητες οδηγίες, για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στα ενεργά μέτωπα.



«Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην όλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς στη Σολέα καλούνται να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του κράτους στο τηλέφωνο 22608535, για καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας και μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Είναι σημαντικό να προσέρχονται στο χώρο συντονισμού με την κατάλληλη ένδυση, όπως άρβυλα ή ψηλά και σκληρά παπούτσια, μακρύ παντελόνι με σκληρό ύφασμα, πετσέτα προσώπου, και έχοντας μαζί τους εργαλεία όπως τσάπα και φτυάρι. Οι Εθελοντές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση, συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, όπου με το θάρρος, τη γενναιότητα και το ήθος τους, προκαλούν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους όσοι βιώνουμε από κοντά τη συγκλονιστική αυτή προσπάθεια των συμπολιτών μας για παροχή βοήθειας». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ