Όλη η ιστορία του κυπριακού θεάτρου σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα

Κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του ιστορικού λευκώματος του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, το οποίο λειτουργεί στη Λεμεσό από το 2012.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας καλαίσθητος τόμος 192 σελίδων, με έγχρωμες φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων, τις πλήρεις λεζάντες τους και εισαγωγικά ή επεξηγηματικά κείμενα. 

Πλήθος πληροφοριών για την ιστορία του κυπριακού θεάτρου παρέχονται στον αναγνώστη με αφορμή τα κοστούμια, τις μακέτες σκηνικών και κοστουμιών, τα αξεσουάρ και σκηνικά αντικείμενα, τις αφίσες, τα θεατρικά προγράμματα, τις εκδόσεις και γενικά το ποικίλο υλικό που συνθέτει τον πλούτο του ίδιου του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου. 

Η εξελικτική γραμμή της περιήγησης στο Μουσείο –οι τρεις βασικές ενότητες: Η ιστορία, Οι συντελεστές και Η παράσταση– αποτελεί τον άξονα της έκδοσης. Παρεμβάλλονται δε ανεξάρτητες μικρότερες ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν υλικό που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες, ιστορικές ή θεματολογικές. 

Την έκδοση επιμελήθηκε η Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, η οποία έχει συγγράψει και τα κείμενα, που προέρχονται από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Η φωτογράφιση των εκθεμάτων έγινε από τον Παύλο Βρυωνίδη και η παραγωγή της έκδοσης από την Bookworm Publication, υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Χριστοδούλου, και τη γραφιστική επιμέλεια της Χριστίνας Κιμωνή.

 

*Ο τόμος είναι δίγλωσσος, σε Ελληνικά και Αγγλικά και διατίθεται προς €20 στο πωλητήριο του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ