Σεμινάριο για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα

Ένα καινοτόμο σεμινάριο για άτομα που φοβούνται να ταξιδεύσουν με αεροπλάνο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Ιουλίου στην αίθουσα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 


Το σεμινάριο θα ξεκινήσει από τις 08.30, μέχρι τις 14.00 και η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν.

Στόχος του είναι να παρασχεθούν από μια ομάδα ειδικών, γνώσεις και ψυχολογική υποστήριξη προς τα άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα, ώστε με το πέρας του σεμιναρίου να φέρουν πιο κοντά τους την εμπειρία μιας πιθανής πτήσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ειδικά εκπαιδευμένη ψυχολόγο, η οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συγκεκριμένα άτομα αντιμετωπίζουν την φοβία του αεροπορικού ταξιδιού και θα εισηγηθεί πρακτικούς και άλλους τρόπους αντιμετώπισης της. Επιπρόσθετα θα γίνουν παρουσιάσεις από πιλότους , μηχανικούς αεροπλάνων, προσωπικό καμπίνας και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με στόχο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το ασφαλές πλαίσιο μιας πτήσης.

Σημειώνεται ότι με βάση διεθνή στατιστικά , ποσοστό 20% των συνανθρώπων μας έχουν φοβία με την ιδέα του αεροπορικού ταξιδιού. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο μεγάλο για την Κύπρο , αφού ως νησί ο μόνος τρόπος να ταξιδεύσει κάποιος στο εξωτερικό είναι με αεροπλάνο.

Για εγγραφή συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@aerofobia.com, ή να τηλεφωνήσουν στα 99841922, 99688945, 99609272.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το «Μεσογειακό  Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων», σε συνεργασία με την AEGEAN Airlines και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)