Σεμινάριο για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα

Ένα καινοτόμο σεμινάριο για άτομα που φοβούνται να ταξιδεύσουν με αεροπλάνο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Ιουλίου στην αίθουσα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει από τις 08.30, μέχρι τις 14.00 και η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν.

Στόχος του είναι να παρασχεθούν από μια ομάδα ειδικών, γνώσεις και ψυχολογική υποστήριξη προς τα άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα, ώστε με το πέρας του σεμιναρίου να φέρουν πιο κοντά τους την εμπειρία μιας πιθανής πτήσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ειδικά εκπαιδευμένη ψυχολόγο, η οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συγκεκριμένα άτομα αντιμετωπίζουν την φοβία του αεροπορικού ταξιδιού και θα εισηγηθεί πρακτικούς και άλλους τρόπους αντιμετώπισης της. Επιπρόσθετα θα γίνουν παρουσιάσεις από πιλότους , μηχανικούς αεροπλάνων, προσωπικό καμπίνας και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με στόχο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το ασφαλές πλαίσιο μιας πτήσης.

Σημειώνεται ότι με βάση διεθνή στατιστικά , ποσοστό 20% των συνανθρώπων μας έχουν φοβία με την ιδέα του αεροπορικού ταξιδιού. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο μεγάλο για την Κύπρο , αφού ως νησί ο μόνος τρόπος να ταξιδεύσει κάποιος στο εξωτερικό είναι με αεροπλάνο.

Για εγγραφή συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@aerofobia.com, ή να τηλεφωνήσουν στα 99841922, 99688945, 99609272.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το «Μεσογειακό  Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων», σε συνεργασία με την AEGEAN Airlines και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ