«Εμείς οι πυροσβέστες εβαρεθήκαμεν τους ούλλους» [ηχητικό]

«Εμείς οι πυροσβέστες, εβαρηθήκαμεν να βλέπουμε ανθρώπους να φκαίνουν να μιλούν για πυρκαγιές τζιε να μεν βλέπεις πάνω τους ούτε καπνίλλα, ούτε μαυρίλα». 

 


Article featured image
Article featured image

Ένας πυροσβέστης ξεσπά και στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς που όλες αυτές τις μέρες, κατηγορούν όχι τους πραγματικά υπαίτιους αλλά όλους αυτούς που πάλεψαν με τις φλόγες για μερόνυχτα με κίνδυνο της ζωής τους.

«Αμα ενα κοντέψει ένας που τούτους της φωθκιάς στα 100 μέτρα να του φακκά η βράστη, τζιε να νομίζει ότι εννά καεί, τζιε ότι εν θα πάει έσσο του να δεί τη γεναίκα τζαι τα μωρά του να ρτει να μου μιλήσει». 

Μια τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 6», ήταν αρκετή για να αποκαλύψει τη σαθρότητα και την ανωριμότητα της κοινωνίας μας.

Ένας πυροσβέστης μέσα σε λίγα λεπτά, καταφέρνει να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, και να προβληματίσει όλους μας. 

Στην ίδια εκπομπή, ακόμα μια συγκλονιστική παρέμβαση, προκαλεί συγκίνηση, αλλά και απογοήτευση για ένα κράτος αναλγησίας που συντηρούμε τόσα χρόνια, χωρίς ποτέ πραγματικά να θέλουμε να αλλάξουμε.

 

Κάτοικος από τις πληγείσες περιοχές, εξιστορεί με λιγμούς την εμπειρία του τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς, τον αγώνα των πυροσβεστών, το θάνατο που τους πλησίασε και την απομόνωση της κοινωνίας, για όσους επιλέγουν να ζουν στην επαρχία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ