Η έλλειψη ναυαγοσωστών «πνίγει» τους λουόμενους στην Πάφο

Την άμεση λήψη δραστικών μέτρων, για βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου και ειδικότερα της παραλίας του Venus, με αφορμή τον τελευταίο πνιγμό του 58χρονου Πολωνού τουρίστα, ζήτησε με γραπτή παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

 


Article featured image
Article featured image

Ο κ. Ιεροκηπιώτης, ανέφερε πώς τα τελευταία 15 χρόνια έχουν χαθεί περισσότερες από 25 ανθρώπινες ζωές και κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα.

«Είναι αδιανόητο, τα τελευταία 15 χρόνια να έχουν χαθεί πάνω από 25 ανθρώπινες ζωές και να παραμένουμε απαθείς. Το πιο απλό πράγμα, που θα μπορούσε να γίνει είναι, να θωρακιστεί άμεσα με ναυαγοσώστη η παραλία του Venus».

Η συγκεκριμένη παραλία, διευκρινίζεται πώς δεν είναι για λουόμενους, παρόλα αυτά όμως δεν μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι κάθε χρόνο πνίγεται κόσμος και δεν υπάρχει καμία επίβλεψη.

«Ο Δήμος θα μπορούσε σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής, να βρουν μια φόρμουλα και να τοποθετηθεί ένας ναυαγοσώστης πάνω στην παραλία, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας ναυαγοσώστης στην πισίνα του ξενοδοχείου της περιοχής».


Υπάρχουν οι σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες, για την επικινδυνότητα της παραλίας σε 4 γλώσσες, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές , τόνισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.


Ο πρόεδρος των Κολυμβητών, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργείου Μεταφορών, για δημιουργία κυμματοθραυστών με προτεραιότητα την παραλία του Venus, χαρακτηρίζοντας την μεν ως πολύ θετική, τονίζοντας δε ότι αυτή η ενέργεια δεν πρέπει να καθυστερεί καθόλου, αφού όσο περνά ο καιρός το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να θρηνούμε περισσότερο κόσμο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμηση για την πόλη μας από τους πνιγμούς και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί μια λύση, για  να τους σταματήσουμε, σε μια περιοχή, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την «αχίλλειο πτέρνα», του δυτικού παραλιακού μετώπου. 

Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, αναφέρθηκε και στην επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών, «Είναι απαράδεκτο, ειδικά τώρα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, που οι παραλίες μας σφύζουν από ζωή, να μην υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ