Μια έκθεση για την κυπριακή θάλασσα

Εξερευνούμε τη γοητεία και τη μαγεία της θάλασσας, τα οράματα, τα αρώματα, τις γεύσεις, τους ήχους και τα χρώματα που μπλέκονται με το υγρό στοιχείο που περιβάλλει το νησί μας.

 


Article featured image
Article featured image

Μια έκθεση της οποίας τα έργα έχουν επηρεασθεί από τα ζεστά νερά της Μεσογείου, σαν ένα δοχείο ιδεών, σαν μια αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, συνυφασμένα με τη μυθολογία και τη φαντασία.   

Ο επισκέπτης καλείται να ανατρέξει στο υγρό στοιχείο και να αφεθεί στα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν κάθε φορά που αντικρίζει την κυπριακή θάλασσα, μέσα από τις αισθήσεις και τους προβληματισμούς 21 καλλιτεχνών.

Η έκθεση «Χίλια Μύρια Κύματα» έχει σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με τη θάλασσα ως στοιχείο μετάβασης, φαντασίας και πραγματικότητας.

Εκεί θα δούμε έργα των: Ανδρέα Παρασκευά, Ανδρέα Τόμπλιν, Αντώνη Νεοφύτου, Aριστοτέλη Δημητρίου, Βάσου Δημητρίου, Γιώτας Ιωαννίδου, Γιώργου Σκοτεινού, Ελίζαμπεθ Χόακ Ντόεριγκ, Elias Zaarour, Εύρου Α. Ευρυβιάδη, Θέκλας Παπαδοπούλου, Ίρμας Βούλγαρη, Λίας Λαπήθη, Μαίρης Πλάντ, Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Μαριάμ Σουχάνοβα Φουκαρά,  Mathieu Devavry, Ξένιας Κοντεάτη, Χρίστου Φουκαρά, Ρήνου Στεφανή, Σούζαν Βάργκας.

Διοργανώνεται από την πολιτιστική ομάδα «Σαλίνα» και θα λάβει χώρα από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου στον Πολυχώρο Αποθήκες στη Λάρνακα.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μια σειρά εργαστηρίων και εκδηλώσεων.

 

Δείτε το πρόγραμμα:

• 26/07, 20.00 – 21.00        

Διάλεξη  «Η θάλασσα μέσα από μια αρχαιολογική σκοπιά» από Μαρία Μιχαήλ & Κατερίνα Μαυρομίχαλου

Διάλεξη «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος θάλασσα» από Δρ. Δημήτρη Παπαζαχαρίου

 

• 02/08, 20.00                     

Ποιητική βραδιά  σχετικά με τα ανθρώπινα συναισθήματα και ιστορίες εμπνευσμένες από τα νερά μας,  που διοργανώνει ο Ανδρέας Χατζηθωμάς, συνοδεία ζωντανής μουσικής με τη Βερόνικα Αλωνεύτου.

 

• 06/08, 16.30 – 19.00 

Εργαστήρι για παιδιά «Μαθαίνω και δημιουργώ με τα σκουπίδια της θάλασσας» σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ

 

• 12/08, 20.00                    

Βιωματικό Εργαστήριο από μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν τη θάλασσα καθημερινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ