Άνω κάτω ο καιρός στην Κύπρο με βροχές και χαλαζοπτώσεις

Ασταθείς αέριες μάζες και μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή, τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τον Έρικ Κίτα και το kitasweather.com.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά παντού κυρίως αίθριος, σύντομα όμως νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά προς την επαρχία Λάρνακας, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. 

Στην επαρχία Λάρνακας κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Σε πεδινές περιοχές πιθανό να προκληθούν προβλήματα ή και τοπική πλημμύρα. 

Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ. Στα νότια παραλία θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 έως 29 βαθμούς στα παραλία και στους 19 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη κυρίως στα παραλία. 

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και στο εσωτερικό τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες αναμένονται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Οι δυτικοί άνεμοι εξασθενούν μέχρι την Κυριακή. 

 



*Εικόνα ραντάρ από τις βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας. Όπου υπάρχει πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, χρειάζεται προσοχή.

Αυτή τη στιγμή σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες.  
 



Από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Νέα αστάθεια θα μας επηρεάσει παροδικά την Πέμπτη.

Το τριήμερο του Κατακλυσμού με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ