Μια γυναίκα γίνεται σύμβολο αντίστασης και την συλλαμβάνουν

Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media, και μια αφροαμερικανή που στέκει ατάραχη μπροστά σε δύο πάνοπλους αστυνομικούς, κατάφερε να «ξυπνήσει» τη διεθνή κοινότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Μια περίεργη και άσχημη εβδομάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πόλεμο ανάμεσα σε αστυνομία και μαύρους πολίτες της Αμερικής, να οξύνεται μετά και τα τελευταία γεγονότα. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο του Reuters J. Bachman ο οποίος βρέθηκε στο Baton Rouge της Λουιζιάνα, και συγκεκριμένα στη διαδήλωση Black Lives Matters (Και οι ζωές των μαύρων έχουν αξία). Η διαδήλωση είχε σκοπό να καυτηριάσει την ευκολία με την οποία οι αστυνομικοί αφαιρούν τη ζωή σε έναν μαύρο πολίτη, χωρίς κανέναν δισταγμό και χωρίς λόγο. Αφορμή ο θάνατος του Alton Sterling, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, έξω από ένα ψιλικατζίδικο, πριν λίγες μέρες. 

Η άγνωστη διαδηλώτρια, και ενώ οι ένστολοι προσπαθούσαν να απομονώσουν τους διαδηλωτές στην άκρη, παρέμεινε ατάραχη στη μέση του δρόμου, αντιμετωπίζοντας με σθένος τους αρματωμένους αστυνομικούς, θέλοντας να διαδηλώσει ειρηνικά. Μια πράξη συμβολική, που απεικόνιζε την πάλη ανάμεσα σε αστυνομικούς και μαύρους Αμερικανούς.   

«Δεν ήταν βίαιη. Δεν είπε τίποτα. Δεν αντιστάθηκε και η αστυνομία δεν την έσυρε με τη βία. Απλά στεκόταν απέναντι τους, με το φόρεμα της, σαν να τους έλεγε ‘Ελάτε να με συλλάβετε’», ανέφερε ο φωτογράφος. 

Η γυναίκα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ