Πάμε στο γλέντι του Κεμάλ και του Αζίζ

Την ερχόμενη Κυριακή, στη Λόφου, στο πλαίσιο του Ξαρκής, θα πραγματοποιηθεί και ένα αυθεντικό Ζιαφέττιν.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστβάλ Ξαρκής κορυφώνεται με έναν αλλιώτικο πλην όμως αυθεντικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Λόφου.

Ένα αυθεντικό κυπριακό γλέντι σε μια μορφή που λίγοι από εμάς μπορούμε να βιώσουμε στις μέρες μας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Ζιαφέττιν, θα είναι και δύο εξαιρετικοί Τ/κ παίκτες, οι οποίοι κάνουν γλέντια πολύ συχνά.

Ο Κεμάλ Ντεβετζή (ζουρνάς) και ο Αζίζ Καχραμάν (νταούλι) κατάγονται από το χωριό Γαληνόπορνη της Καρπασίας. Παίζουν παραδοσιακή μουσική μαζί από τα εφηβικά τους χρόνια. Έχουν παίξει το παραδοσιακό κυπριακό ρεπερτόριο που σχετίζεται με τον ζουρνά και το νταούλι σε αναρίθμητους γάμους, σε πανηγύρια και σε πάμπολλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις εντός και εκτός Κύπρου. Το 2010, ο Κεμάλ και ο Αζίζ εκπροσώπησαν την τουρκοκυπριακή κοινότητα ως μουσικοί στους εορτασμούς που έγιναν για τα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος στη Λευκωσία.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. ακριβώς, θα βρεθούν στην Κεντρική Πλατεία της Λόφου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός βάζει κανόνες στους επισκέπτες του από το επόμενο καλοκαίρι

Article featured image

Βραζιλιάνος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες επειδή έτρεξε 188 χλμ. σε 24 ώρες σε διάδρομο γυμναστικής

Article featured image

Τα βρέφη ηλικίας δύο μηνών είναι πολύ πιο έξυπνα απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα