Μην τροφοδοτείτε την «αρρώστια» των παιδόφιλων μέσα από τα social media

Το έχουμε πει πολλές φορές και άλλες τόσες έχουμε ακούσει περιπτώσεις παιδιών που έχουν πέσει θύματα παιδόφιλων, μετά από τη μεγάλη έκθεση στο διαδίκτυο.

 


Article featured image
Article featured image

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου, προειδοποιεί γονείς με ανήλικα παιδιά και γενικότερα όσους χρησιμοποιούν πλατφόρμες δικτύωσης, να μην αναρτούν φωτογραφίες παιδιών ή οικογενειακών στιγμών τους στο διαδίκτυο. 

«Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανάρτηση της.  «Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, η Αστυνομία επιθυμεί να απευθύνει για ακόμα μία φορά, έκκληση προς τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα τους χρήστες πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. 

Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Ας μην τροφοδοτούμε αυτή την «αρρώστια» - Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρείται άτομο που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ