Ολόκληρο το πρόγραμμα του Ethno Cyprus

Φέτος το καλοκαίρι, 35 νέοι δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων από Ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Κροατία, Βέλγιο) θα συναντηθούν με καλλιτέχνες από Αραβικές χώρες (Λίβανος, Αίγυπτος, Ιορδανία) και μέσα από διάφορα μουσικά εργαστήρια θα αναζητήσουν τις ρίζες της κοινής πολιτισμικής ταυτότητας του Αραβικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για την περιοχή της Μεσογείου, το ‘Ethno Cyprus’ φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κύπρο σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής, φέρνοντας κοντά νέους από διαφορετικές χώρες, που θα συμβάλουν στη δημιουργία διαπολιτισμικού διάλογού.

Η πολιτιστική δράση συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, έτσι το ‘Ethno Cyprus’ φιλοδοξεί να στηρίξει την δημιουργικότητα και την κινητικότητα νεαρών μουσικών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα γίνουν πρεσβευτές θετικών αλλαγών στις κοινωνίες όπου δρουν.

Διδάσκοντας  ο ένας τον άλλο για 10 μέρες,  θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα συναυλίας που θα συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο τα ακούσματα των Μεσογειακών χωρών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Οι συναυλίες θα γίνουν στις 8 Ιουλίου και ώρα 20.30 στην Πλατεία Ηρώων Λεμεσού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και στις 9 Ιουλίου στις 20.30 στην Πλατεία Γεροσκήπου, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017.

Η δραστηριότητα χορηγείται από το πρόγραμμα «Erasmus +» της Ε.Ε. και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Ethno Cyprus εντάσσεται στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής που ξεκίνησε την λειτουργία του στην Λεμεσό τον Σεπτέμβρη του 2012.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ