Οι Περσείδες από τον Πρωταρά [εικόνες]

Ok, πιο σοφό είναι να ανεβείς ψηλά και δη σε σκοτεινά σημεία για να απολαύσεις τις Περσείδες, άμα όμως οι περιστάσεις δεν το επιτρέπουν κι άμα ο φακός της φωτογραφικής μηχανής σου είναι καλός, τότε μπορείς να αποτυπώσεις τη βροχή των διαττόντων αστέρων ακόμα κι αν βρίσκεσαι στα ανατολικά παράλια του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Και μπορεί η ιδανικότερη μέρα για να παρακολουθήσεις το εξαιρετικό θέαμα να είναι η σημερινή (12 Αυγούστου), εντούτοις ο φωτογράφος της εφημερίδας «Η Σημερινή», Γιώργος Μιχαήλ, έβγαλε εξαιρετικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ψεσινής νύκτας.

Ενημερωτικά, να πούμε πως αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, εξ ου και φέρουν το όνομα Περσείδες. Το φαινόμενο άρχισε από τις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου, με  καλύτερη ημέρα παρακολούθησης τη σημερινή, Παρασκευή 12 Αυγούστου, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων.

Αφού πάρεις μια πρώτη γεύση από Περσείδες μέσω των φωτογραφιών του Γιώργου, πήγαινε στο αντίστοιχο άρθρο στη CITY για να βρεις πληροφορίες σχετικά με 4 ωραίες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν απόψε και αύριο στο Τρόοδος, έτσι ώστε να απολαύσεις τα πεφταστέρια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ