Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε κατακτήσει και αυτός το χρυσό στους κρίκους. 

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80). 

«Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου», αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στις ασκήσεις των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θερμή υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό 

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τα μέλη του αρχηγείου και αθλητές περίμεναν τον Λευτέρη Πετρούνια στο Ολυμπιακό Χωριό για να τον υποδεχθούν μετά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής. Όταν φάνηκε, όλοι φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς», τον χειροκροτούσαν και τον αγκάλιαζαν για την τεράστια του επιτυχία. 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε: «Στην Αρχαία Ελλάδα έριχναν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε εδώ, αλλά θα το κάνουμε όταν φτάσουμε στην Αθήνα», με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη να λέει: «Όπως είπα 'έλα ρε φίλε', τώρα θα πω 'έλα ρε Ελλάδα'. Είμαι ευτυχισμένος, αυτό μόνο».  

Στην υποδοχή του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ολυμπιακό Χωριό ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της ΕΓΟ Σάκης Βασιλειάδης και πολλοί συναθλητές του Λευτέρη Πετρούνια. Πάντα στο πλευρό του η μητέρα του, εμφανώς συγκινημένη.

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα 

Στο μεταξύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Μας πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό».





Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ