Ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα, γεμάτο ανατροπές ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κατάφερε στον τελευταίο του αγώνα, να αναδειχθεί δεύτερος και να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του ΡΙΟ.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας αγώνας θρίλερ, αφού ο πρώτος και ο δεύτερος είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, αλλά κρίθηκε ως νικητής ο Ολλανδός αθλητής επειδή ακούμπησε πρώτος την γραμμή τερματισμού.

Ο 36χρονος αθλητής αγωνιζόταν στον μαραθώνιο κολύμβησης. Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. 

Στα 5 χιλιόμετρα ήταν 22ος με 1,5 λεπτό διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα έδωσε όλα για όλα, για το μετάλλιο! 

Με την κούρσα αυτή ο Σπύρος Γιαννιώτης, αποχαιρετά στα 36 τον αθλητισμό και είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που έχει διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 στην Αθήνα που ήταν 5ος και 7ος.

Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ