Πάμε για μαχαλεπί και καραμελέ στον καφενέ του Πολυστύπου

Στο σταυροδρόμι που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το κεντρικό καφενείο του Πολυστύπου, του οποίου η διαχείριση τους τελευταίους μερικούς μήνες έχει περάσει στα χέρια του γιου της παλιάς «καφετζιήνιας», ο οποίος προσφέρει και πάλι γεύσεις... άσιλα κυπριακές.

 


Article featured image
Article featured image

Στον μαυροπίνακα της εισόδου θα δεις να αναγράφονται το μαχαλεπί και η καραμελέ, ενώ το μενού με τα φαγητά περιλαμβάνει σουβλάκι, σεφταλιά, μπριζόλα και διάφορα άλλα είδη σχάρας.

Από την κουζίνα βγαίνουν επίσης παγωτά, καφέδες, όλων των ειδών ποτά και μπίρες «τσακρίν»…



Αν γυρεύεις αφορμές για μια εκδρομή ως τον Πολύστυπο, μάθε πως:

Την Τρίτη 16 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο χωριό και συγκεκριμένα στην αυλή του Κοινοτικού Πάρκου «Λαούδα», η θεατρική παράσταση «Made in Cyprus», από το Θέατρο Διόνυσος, στις 20:15 (είσοδος ελεύθερη).

 



Στις 13 Αυγούστου έπαιξε στο καφενείο η Ανώνυμη Κομπανία

 

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί (στις 17:00) περιβαλλοντικός περίπατος με φόντο το χωριό, που θα περάσει από τις περιοχές Μαντέλλι, Φατζιερά, Μονή και Λαούδα, ο οποίος θα ξεκινήσει από το οίκημα του Κέντρου Νεότητας (που στεγάζεται στο Καφενείο), ενώ στο ίδιο μέρος, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι «Πέφτει η νύκτα στον… Πολύστυπο (Palermo)».

 



Την Πέμπτη 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τόμπολα στο Καφενείο (στις 21:00) με πλούσια δώρα.

 Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Πολυστυπιώτη γλύπτη, ζωγράφου και ποιητή Ανδρέα Ιωακείμ Καϊμάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου (παλιό σχολείο), που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και σύντομη απαγγελία ποιημάτων από τον ίδιο τον Καϊμάκη.

 

Τι λες, έχεις ή δεν έχεις αφορμές για μια βόλτα ως τον Πολύστυπο, που έστω κι αν απέχει μόλις 35 και 40 λεπτά από Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, βρίσκεται σε υψόμετρο 1150 μέτρων και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του χωριού συγκαταλέγεται στα 5 ψηλότερα χωριά της Κύπρου.

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ