Μαραθώνιος θερινού σινεμά με κυπριακές ταινίες μικρού μήκους

Μπορεί οι διακοπές για τους περισσότερους να έχουν τελειώσει, το καλοκαίρι όμως εξακολουθεί να είναι εδώ. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βράδυ κάτω από τ’ αστέρια με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες κυπριακές ταινίες μικρού μήκους.

 


Article featured image
Article featured image

Το Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, θα προβάλει την Τρίτη 23 Αυγούστου στον υπαίθριο χώρο του 5 ταινίες μικρού μήκους από τις 20:30 το βράδυ, είσοδος €3. 

 

Out of sight (David Hands & Χριστίνα Γεωργίου, 5’)



 

Μνήμες από κάποια Χριστούγεννα ξαναξυπνούν σ” ένα εγκατελειμμένο σπίτι. 

 

The Immortalizer (Μάριος Πιπερίδης, 22’)



Στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο του 19ου αιώνα, ένας πατέρας χάνει την κόρη του και καλεί στο σπίτι του τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να την κρατήσει στη ζωή. Η ορχήστρα είναι η πόλη (Minos Papas, 10’): Μια ταινία μικρού μήκους με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την πόλη της Λευκωσίας να ακολουθεί τους ρυθμούς της μουσικής. 



Letters to Cyprus (Sholeh Zahraei & Kamil Saldun, 22’) 

 



Μια Κύπρια επιστρέφει στο σπίτι της που αναγκάστηκε να εγκαταλήψει στον πόλεμο του 1974. Ένα συναισθηματικό και επώδυνο ταξίδι στο παρελθόν αρχίζει όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με γλυκόπικρες αναμνήσεις. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικές επιστολές από το 1974 όπου ένα νεαρό Βρετανό κορίτσι και ένα κορίτσι από την Κύπρο αλληλογραφούσαν... 

Αγρινούι (Αλέξης Χαβιαράς, 19’)

 



Η ταινία animation εστιάζει σε μια νεαρή φοράδα που επισκέπτεται την Κύπρο για να λάβει μέρος σε αγώνες. Δεν φτάνει η απογοήτευση από την αποτυχία, έρχεται σε ρήξη και με τον πατέρα της. Εγκαταλείπει τον Ιππόδρομο και περιπλανώμενη θα γνωρίσει νέους φίλους που θα την βοηθήσουν να επανακτήσει το χαμένο της κουράγιο. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι στην κυπριακή διάλεκτο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ