Συζητούμε για τις οικιακές εργάτριες στην Κύπρο

Στη συζήτηση θα υπάρχει συμμετοχή από ομάδα μεταναστριών οικιακών εργατριών από τις Φιλιππίνες.

 


Article featured image
Article featured image

Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο Social Space Kaymakkin, στο Καϊμακλί, από τις 19.30, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία θα αρχίσει με προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Άννα», με την παρουσία του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις οικιακές εργάτριες στην Κύπρο.

Περιγραφή της ταινίας: Η Μαίρη, μια 30χρονη Φιλιππινέζα, δουλεύει σε ένα χωριό στην Κύπρο. Προσέχει και περιποιείται τον κύριο Μιχάλη, έναν 85χρονο με αρτηριοσκλήρωση. Ο κύριος Μιχάλης περνά την μέρα του μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας και ξαναβλέποντας μια σαπουνόπερα με ηρωΐδα την Άννα. Φαίνεται να έχει πάθει ψύχωση με την ηρωΐδα, αποκαλώντας τη Μαίρη «Άννα», παρά τις παρατηρήσεις την κόρης του Μέλπως. Όταν όμως η Μαίρη βρίσκει έναν παλιό κουτί, κάνει μια σημαντική ανακάλυψη -το όνομα Άννα έχει μεγάλη σημασία για τον κύριο Μιχάλη...

Η ταινία είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά, ενώ αν χρειαστεί θα γίνεται μετάφραση.

 

ANNA from Harris Charalambous on Vimeo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ