Pokemon GO… away!

Ναι, ναι, το ξέρω ότι πρόκειται μόνο για ένα ακόμη παιχνίδι που μας υπενθυμίζει πόσο πολύ λατρέψαμε -αν όχι όλοι- οι περισσότεροι τον «Ash» και την παρέα του.

 


Article featured image
Article featured image

Της Κατερίνας Μιχάηλου



Άλλωστε κακά τα ψέματα πρόκειται για τη σειρά που «στιγμάτισε» εκείνα τα πρωινά των Σαββατοκύριακων των παιδικών μας χρόνων. Το αναμενόμενο και χωρίς εξαίρεση αίσιο τέλος σε συνδυασμό με την κάθε φορά αποτυχημένη παρέμβαση της ομάδας «Πύραυλος», καθώς και η αναμονή για την ανακάλυψη του νέου είδους Πόκεμον, ήταν τα βασικότερα σταθερά σημεία της πλοκής του κάθε επεισοδίου. Κι αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της σειράς αυτής. Ότι δηλαδή, παρόλο που ήξερες, ήσουν σίγουρος κατ’ ακρίβειαν, ότι για ακόμη μία φορά ο «Ash» και η ομάδά του θα έβγαιναν νικητές από τη μάχη για τη διεκδίκηση του Πόκεμον, αγωνιούσες να δεις τί ακριβώς θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο.


Με  τα «έξυπνα» τηλέφωνα στο χέρι μήπως χάσαμε εμείς την ευφυΐα μας;


Μάλλον, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την εφαρμογή Pokemon GO. Συγκεκριμένα, ενώ ξέρεις ως παιδί, έφηβος, ή και ενήλικας ακόμη ότι πρόκειται για μία εικονική πραγματικότητα, που σου επιτρέπει μέσω του παιχνιδιού να εντοπίσεις ένα Πόκεμον στο δρόμο σου, ή ακόμη χειρότερα να αλλάξεις εσύ την πορεία σου για να βρεθείς στο δρόμο του Πόκεμον, ο ενθουσιασμός σου την ώρα της μεγάλης «συνάντησης» είναι δεδομένος, και αδικαιολόγητος θα τολμούσα να πω.

Και για να μην παρεξηγηθώ σε αυτό το σημείο οφείλω να διευκρινίσω ότι ήμουν -και θα είμαι- κι εγώ φανατική οπαδός της σειράς.

Όμως, ρε παιδιά, δε γίνεται να βγαίνεις για ποτό και να θέλεις να βρεθείς από τη μέσα μεριά του μπαρ, γιατί εκεί εντόπισε η εφαρμογή τον «Τσίκλιπαφ». Δεν γίνεται να σταματας μία ενδιαφέρουσα συζήτηση επειδή απέναντί σου βρέθηκε ξαφνικά ο «Πικατσού». Ή ακόμη χειρότερα, να σταματάς μες στη μέση του δρόμου με το αυτοκίνητο για να πιάσει η PokemonBall σου τον «Σνόρλαξ». Κι εδώ διερωτώμαι, με τα «έξυπνα» τηλέφωνα στο χέρι μήπως χάσαμε εμείς την ευφυϊα μας; Μήπως είναι καιρός να προσγειωθούμε στην μόνη «πραγματική» πραγματικότητα; Μήπως είναι καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας; Να αρχίσουμε να βλέπουμε την ουσία;

Πιστέψτε με, ο «Ash» και η παρέα του δεν θα παρεξηγηθούν. Εξάλλου κι αυτοί το ίδιο έκαναν. Έψαχναν, αμφισβητούσαν, διεκδικούσαν, πάλευαν για το στόχο τους, και τελικά έβγαιναν πάντα νικητές..!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ