Το BBC κάνει αφιέρωμα στην Κύπρο...των πολιτικών γάμων [βίντεο]

Κάθε χρόνο, στην Κύπρο πραγματοποιούνται περισσότεροι από 3000 γάμοι ζευγαριών από τη Μέση Ανατολή, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε χρόνο.

 


Article featured image
Article featured image

Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σε ρεπορτάζ του, κάνει αναφορά στην επιχείρηση «πολιτικός γάμος», η οποία βλέπει μεγάλη άνθιση στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και την καθιστά έναν δημοφιλή προορισμό, για όσους επιθυμούν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με αυτό τον τρόπο.

«Το νησί της Μεσογείου, το οποίο διαφημίζεται ως νησί της Αφροδίτης -της αρχαίας Ελληνίδας θέας του έρωτα και της ομορφιάς- οφείλει σήμερα την δημοτικότητα του σε έναν πολύ πιο πεζό λόγο –στα πακέτα πολιτικών γάμων που προσφέρει».



Διαβάστε επίσης: Οι κερδοφόρες μπίζνες με τους πολιτικούς γάμους στην Κύπρο



Ο αραβικός κόσμος, όπως και το Ισραήλ, δεν επιτρέπουν άλλους γάμους πέραν των θρησκευτικών, με την Κύπρο να προσελκύει μεγάλο αριθμό ζευγαριών, οι οποίοι έχουν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και μπορούν να παντρευτούν μόνο πολιτικά. 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ μάλιστα η Αντιγόνη Καποδίστρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, οι διαδικασίες για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα απλές, αρκετά οικονομικές, ενώ ως προορισμός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός, λόγω γεωγραφικής θέσης (για τις χώρες της Μ. Ανατολής) και λόγω καιρικών συνθηκών.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ