Συνεχίζει τα σκωτσέζικα ντους ο καιρός στην Κύπρο

Μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά τοπικά στα ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στο ανατολικό 1/3 του νησιού δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη βροχή.  

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 Bft και το απόγευμα στα φυτικά και νότια μέτριοι, ως ισχυροί 4-5 bft. 

Οι ριπές φτάνουν τα 6 Bft. Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, 29 – 31 στα παράλια και 19 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στην περιοχή Ριζοκαρπάσου. 

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στο Ριζοκάρπασο. Οι νεφώσεις σύντομα θα αυξηθούν στα ορεινά, εσωτερικό και ανατολικό 1/3 του νησιού, όπου και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. 

Η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με πάλι πιθανότητα τοπικών βροχών στην περιοχή Ριζοκαρπάσου, σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά και στο νότιο 1/3 του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλάζι. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας έχει και η Λεμεσός, μετά από μήνες ξηρασίας. 

Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, ωστόσο στα ορεινά βόρεια της πόλης της Λεμεσού, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες και δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή. 

Μικρή άνοδος θερμοκρασίας. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει περεταίρω άνοδο και θα κυμαίνεται σε αρκετά ψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή. 

Προς το τέλος της άλλης εβδομάδας φαίνεται πιο αξιόλογη αλλαγή του καιρού με περισσότερες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ