Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ο καλύτερος πρόεδρος του κόσμου;

Κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου στο time line του facebook και η αλήθεια μείναμε να το κοιτάμε αποσβολωμένοι: «Cyprus’ Nicos Anastasiades Annouced as World’s Best President».

 


Article featured image
Article featured image

«Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος πρόεδρος του κόσμου, σύμφωνα με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης του, που δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016». 

Ένα άρθρο της Gurd1an, υποστήριζε πώς ο Κύπριος Πρόεδρος έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος στον κόσμο και μάλιστα παρέθετε τους λόγους που συνέβη αυτό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να κοινοποιούν το άρθρο και να εκθειάζουν το γεγονός, ενώ άλλοι χαρακτήριζαν ως ανυπόστατη την είδηση.

Άλλοι, πάλι, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έφτιαξαν ολόκληρη θεωρία συνομωσίας, η οποία κρύβεται πίσω από την απόφαση να ανακηρύξουν τον Νίκο Αναστασιάδη ως τον καλύτερο πρόεδρο, για να προωθήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια για ξεπούλημα της Κύπρου. 

Κανείς όμως, ή σχεδόν κανείς δεν πρόσεξε πώς το site που ανέβασε αυτό το άρθρο δεν ήταν η Guardian, αλλά η Guard1an, που ναι μεν εκ πρώτης όψεως φαίνεται ίδια με την αυθεντική, αλλά η διαφορά κρύβεται στον άσσο (1). 

Όπως αναφέρει η Guard1an στις σχετικές πληροφορίες, είναι ένα σατυρικό blog που ασχολείται με θέματα διεθνούς πολιτικής, οικονομίας, επιχειρήσεων και ψυχαγωγίας, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Guardian. 

Οι υπεύθυνοι του blog ξεκαθαρίζουν πώς όλα τους τα άρθρα είναι ψεύτικα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απλά αληθοφανή στοιχεία και λεπτομέρειες για να γίνουν πιο πειστικοί. Αυτή τη στιγμή είναι προσβάσιμο σε 190 χώρες.

Το ζήτημα που προκύπτει με το συγκεκριμένο περιστατικό για ακόμα μια φορά, είναι το πόσο εύκολα απορροφούμε πληροφορίες που ακολούθως τις υιοθετούμε και τις διαδίδουμε, χωρίς καν να διασταυρώσουμε αν όντως λένε την αλήθεια, ακόμα και όταν το θέμα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά... όπως καλή ώρα από την κουπ του ΠτΔ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ