Αλκίνοος Ιωαννίδης, Rihanna, ινδιάνικες προσευχές κλπ στα «νέα Θρησκευτικά»

«Δεν μπορεί να γίνεται μάθημα με εκπαιδευτικά μοντέλα του ‘50» φαίνεται να επισημαίνουν μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 


Article featured image
Article featured image

Πλούσιο υλικό από ταινίες και ντοκιμαντέρ, έργα από την περίοδο της Αναγέννησης και μέχρι τη μοντέρνα τέχνη- ακόμη και μέσω σκίτσων και γελοιογραφιών- και σύγχρονα τραγούδια από τραγουδιστές όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ριάνα, συγκροτούν το νέο πρόγραμμα στα Θρησκευτικά, στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες, το εκπαιδευτικό υλικό εμπεριέχει εκτός από το «Πάτερ Ημών», την προσευχή στον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό αλλά και την ινδιάνικη προσευχή.

Μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σημειώνουν στην εφημερίδα ότι πρόκειται για άνοιγμα του μαθήματος με έμφαση στην Ορθοδοξία αλλά και στη θρησκευτική ετερότητα. Όπως σχολιάζουν, «δεν μπορεί να γίνεται μάθημα με εκπαιδευτικά μοντέλα του ‘50».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μαθητές θα διδαχθούν ανάμεσα σε άλλα στα νέα προγράμματα σπουδών, για το Σταυρό, το Γιν Γιανγκ και το άνθος του Λωτού.

Επίσης, για το όνομα του Θεού για τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι μητροπολίτες προσανατολίζονται στο να καταγγείλουν από άμβωνος τη νέα διδασκαλία ενώ θεολόγοι δεν αποκλείουν να απαντήσουν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ