Το «Happy Mess» δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre

Η ομάδα PARAVAN, παρουσιάζει τη νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο «HAPPY MESS».

 


Article featured image
Article featured image

20 Ιουλίου 1969. Ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και φέρνει πίσω στη γη πέτρες από την «θάλασσα της ηρεμίας» στο Φεγγάρι.

20 Ιουλίου 2016, σε μια παράλληλη θάλασσα, στην Κύπρο, ο Αλέξης, επιστρέφει μετά από 25 χρόνια, ζητώντας απαντήσεις για τη σημασία της δικής του πέτρας. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη μνήμη. Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα, καθώς κοιτάζουμε παράλληλα τα παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1969-1974 και την προσωπική ιστορία του Αλέξη.

Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre (Θέατρο της Επινόησης), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική έρευνα, η οποία έγινε μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκών, έρευνα σε αρχεία, βιβλιοθήκες και βίντεο- ντοκουμέντα. Οι ηθοποιοί, σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης, κτίζουν μαζί μια παράσταση την οποία χαρακτηρίζει η έντονη θεατρικότητα, η κινησιολογία, μουσική και η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και σκηνών.

 Στην παράσταση HAPPY MESS συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μάριος Κακουλλή. Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Παπακώστα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Λουκία Πιερίδου, Πολυξένη Σάββα.

Σκηνοθεσία / Δραματουργία: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Συγγραφή: Σταύρος Λαμπράκης σε συνεργασία με τους ηθοποιούς

Σκηνογραφία / Κοστούμια: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου

Βίντεο: Μιχάλης Ασιήκκας

Βοηθός σκηνοθεσίας/ σκηνογραφίας: Άντρια Ευαγόρου

 Η εκ των συντελεστών της παράστασης, Μελίτα Κούτα, γράφει χαρακτηριστικά στο facebook «Το σκηνικό μας ζυγίζει 44 τόνους!», προϊδεάζοντάς μας ίσως για ένα σεληνιακό τοπίο επί σκηνήςHappy Mess

Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου 2016 στις 8:30μμ

Παραστάσεις: 12, 14, 16, 18, 19, 22, 23 και 25 Οκτωβρίου

Τηλέφωνο Κρατήσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων): 70008086

Παραστάσεις στον Κάτω Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο) στην Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύριος Χορηγός: ΘΟΚ

Χορηγοί: Σατιρικό Θέατρο, Synergia Media

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ