Το «Happy Mess» δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre

Η ομάδα PARAVAN, παρουσιάζει τη νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο «HAPPY MESS».

 


20 Ιουλίου 1969. Ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και φέρνει πίσω στη γη πέτρες από την «θάλασσα της ηρεμίας» στο Φεγγάρι.

20 Ιουλίου 2016, σε μια παράλληλη θάλασσα, στην Κύπρο, ο Αλέξης, επιστρέφει μετά από 25 χρόνια, ζητώντας απαντήσεις για τη σημασία της δικής του πέτρας. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη μνήμη. Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα, καθώς κοιτάζουμε παράλληλα τα παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1969-1974 και την προσωπική ιστορία του Αλέξη.

Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre (Θέατρο της Επινόησης), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική έρευνα, η οποία έγινε μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκών, έρευνα σε αρχεία, βιβλιοθήκες και βίντεο- ντοκουμέντα. Οι ηθοποιοί, σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης, κτίζουν μαζί μια παράσταση την οποία χαρακτηρίζει η έντονη θεατρικότητα, η κινησιολογία, μουσική και η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και σκηνών.

 Στην παράσταση HAPPY MESS συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μάριος Κακουλλή. Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Παπακώστα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Λουκία Πιερίδου, Πολυξένη Σάββα.

Σκηνοθεσία / Δραματουργία: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Συγγραφή: Σταύρος Λαμπράκης σε συνεργασία με τους ηθοποιούς

Σκηνογραφία / Κοστούμια: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου

Βίντεο: Μιχάλης Ασιήκκας

Βοηθός σκηνοθεσίας/ σκηνογραφίας: Άντρια Ευαγόρου

 Η εκ των συντελεστών της παράστασης, Μελίτα Κούτα, γράφει χαρακτηριστικά στο facebook «Το σκηνικό μας ζυγίζει 44 τόνους!», προϊδεάζοντάς μας ίσως για ένα σεληνιακό τοπίο επί σκηνήςHappy Mess

Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου 2016 στις 8:30μμ

Παραστάσεις: 12, 14, 16, 18, 19, 22, 23 και 25 Οκτωβρίου

Τηλέφωνο Κρατήσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων): 70008086

Παραστάσεις στον Κάτω Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο) στην Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύριος Χορηγός: ΘΟΚ

Χορηγοί: Σατιρικό Θέατρο, Synergia Media

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ