Ο καιρός σήμερα και για το υπόλοιπο της βδομάδας

Ασταθής αέρια μάζα και ασθενές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το kitasweather.com, καταιγίδες σημειώνονταν τα ξημερώματα στη μύτη του Ακάμα ενώ στη συνέχεια καταιγίδες άρχισαν να επηρεάζουν τα βόρεια παράλια στο Ριζοκάρπασο.

Τις επόμενες ώρες, αρκετές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά, το εσωτερικό αλλά και το βόρειο 1/3 του νησιού.

Ο καιρός στο νότιο μισό του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φτάσει τους 32 βαθμούς, 29-30 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα βόρεια παράλια δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή.

Αύριο πάλι θα έχουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά, στο εσωτερικό και στο βόρειο 1/3 του νησιού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχή ή καταιγίδα. 

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Πέμπτη με Σάββατο θα μας επηρεάζουν θερμές αέριες μάζες και η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο φτάνοντας τους 38-39 βαθμούς στο εσωτερικό.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες σήμερα με χαλαζόπτωση.





Κεντρική φωτογραφία: Στροβολιώτης


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ