Κερδίζει έδαφος η καλλισθενική γυμναστική στην Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια τάση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο και φαίνεται να αποκτά καθημερινά φανατικό κοινό, είναι η free style γυμναστική στο ύπαιθρο και στα συνοικιακά πάρκα.

 


Article featured image
Article featured image

Άλλωστε, γιατί να πρέπει να δώσω λεφτά σε ένα γυμναστήριο, την ώρα που μπορώ να τρέξω και να γυμναστώ στη φύση… εντελώς δωρεάν.

Ο Πάρις και ο Δήμος έπιασαν το νόημα από πολύ νωρίς και από τα 16 τους, ξεκίνησαν να ασχολούνται με την Καλλισθενική Γυμναστική (Calisthenics), κάνοντας ασκήσεις στο πάρκο της γειτονιάς τους.

Δεν θέλεις πολλά, ένα μονόζυγο, ένα δίζυγο και έχεις όλα όσα χρειάζονται για εξασκηθείς στην Καλλισθενική Γυμναστική. Μια φιλοσοφία βασισμένη στην Αρχαία Σπάρτη, που γυμνάζει μυαλό και πνεύμα.

«Το 2011 ξεκινήσαμε δειλά-δειλά με τον Δήμο, να γυμναζόμαστε στο πάρκο της Ακρόπολης, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας. Στην πορεία και αφού όλο αυτό άρχισε να διαδίδεται, σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο και δημιουργήσαμε τους Cy Barz» μάς εξηγεί ο 21 σήμερα Πάρις Τοφαρίδης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αν δεν είδες Κυπραίο να κατεβαίνει στην παραλία, δεν ξέρεις τι θα πει καλοκαίρι

Article featured image

«Τη δεύτερη φορά που πήγα στην έκθεση του Bill Viola στη Λεμεσό, κατάλαβα γιατί αυτός ο καλλιτέχνης είναι ιδιοφυία»

Article featured image

Ζητήσαμε από έναν ειδικό να συνδυάσει τρία mainstream καλοκαιρινά (και οικονομικά) πιάτα με το κατάλληλο κρασί