Ο κυπριακός βυθός σε ένα εντυπωσιακό βίντεο του Τμήματος Αλιείας

Ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στον θαλάσσιο κόσμο, δείχνοντάς μας πως ένας τεχνητός ύφαλος μετατρέπεται σε ένα χώρο αναπαραγωγής, διατροφής και καταφυγίου για τα ψάρια της Μεσογείου.

 


Article featured image
Article featured image

Το ντοκιμαντέρ του Τμήματος Αλιείας με τίτλο «Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές με Τεχνητούς Υφάλους» επικεντρώνεται ακριβώς στο πώς οι τεχνητοί ύφαλοι (οι οποίοι «μιμούνται» τις ιδιότητες ενός φυσικού ύφαλου) μεταμορφώνονται σε καταφύγιο και χώρο αναπαραγωγής ψαριών κι άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Μέχρι στιγμής το τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, έχει υλοποιήσει έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Αμαθούντα, το Παραλίμνι, την Αγία Νάπα, το «Δασούδι» Λεμεσού και τη Γεροσκήπου, έργα που αφορούν στην πόντιση σκαφών για σκοπούς ανάκαμψης των αποθεμάτων στην αλιεία αλλά και για να προσφέρονται ως καταδυτικοί προορισμοί.

Μάλιστα, το Τμήμα Αλιλείας προγραμματίζει νέα έργα ύψους 2 εκ ευρώ για αναβάθμιση και επέκταση των τεχνητών υφάλων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ