Υποχωρούν (για λίγο) οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργήθηκε στα θερμά νερά της Λιβύης και μας επηρέασε τις τελευταίες 2 ημέρες, έχει κινηθεί βορειοανατολικά.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος, ενώ το απόγευμα αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι 2 – 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, από τους 15 – 15 βαθμούς κελσίου στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός συνεχίζει αίθριος, ενώ στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο επανέρχονται τα σύννεφα με οποία θα φέρουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος, κυρίως το βράδυ του Σαββάτου. Η θερμοκρασία μειώνεται και πάλι.

Τις επόμενες ημέρες, ένας νέος αντικυκλώνας θα εγκατασταθεί και πάλι στη Δυτική Ευρώπη, αλλά προς το παρόν φαίνεται να ευνοεί κυρίως την Κεντρική Ευρώπη και την Κεντρική Μεσόγειο, με χαμηλά βαρομετρικά και ψυχρές αέριες μάζες.

Αυτή τη στιγμή το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους είναι 1.05cm και στην Χιονίστρα 1.2.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ