Ποιος είναι «Greek Freak» Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μπορεί να μην μπορείς να πεις το όνομα του με την πρώτη, μπορεί να μην ξέρεις πολλά για αυτόν, σίγουρα όμως γνωρίζεις πώς από χθες ο Έλληνας Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί βασικό μέλος της 5μελούς ομάδας του NBA All Star Game, και αυτό είναι κάτι (πολύ) σημαντικό.

 


Article featured image
Article featured image

Ήδη εδώ και αρκετές μέρες (από τις 25 Δεκεμβρίου) πρέπει να έχεις δει στο time line σου, διάφορους φίλους να γράφουν Giannis Antetokounmpo #NBAVote. Αυτό δεν ήταν ακόμη ένα trend των ημερών, αλλά η επίσημη ψηφοφορία για το ποιοι πέντε καλαθοσφαιριστές θα είναι οι βασικοί παίχτες της Ανατολής για το All Star Game.

Και ο Γιάννης τα κατάφερε. Ο 22 χρονών Έλληνας καλαθοσφαιριστής της Milwaukee Bucks, από χθες 19 Ιανουαρίου αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του All Star Game NBA.

Με 1.604.463 ψήφους ο Αντεντοκούνμπο, τερμάτισε τρίτος στην Ανατολή πίσω από τους πρωταθλητές Λεμπρόν Τζέιμς με 1.893.751 και Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769.

Συνολικά από τους παίκτες του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο ήταν 6ος σε ψήφους, καθώς τον ξεπέρασαν μόνο οι Στεφ Κάρι (1.848.121), Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και Κέβιν Ντουράντ (1.768.185).

Για την τελική επιλογή των παικτών μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήρθε δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω από τον Λεμπρόν Τζέιμς.



Η κάρτα με τις τελικές πεντάδες:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).


 





Η Νιγηριανοί γονείς και η Ελληνική υπηκοότητα

Ο Greek Freak, όπως τον φωνάζουν (ύψος 2,11μ) γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1994 στην περιοχή Ζωγράφου στην Αθήνα, από Νιγηριανούς γονείς.

Παρόλο που γεννήθηκε στην Ελλάδα, την πλήρη ελληνική ιθαγένεια την απέκτησε μόλις το 1993, λίγο μετά που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ με τους νέους στην ομάδα του Φιλαθλητικού. Όλα αυτά εν μέσω αντιδράσεων ατόμων, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν να δοθεί ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη.





Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και η μεταγραφή στους Milwaukee Bucks του NBA 

To 2013, και ενώ έπαιζε ακόμα στον Φιλαθλητικό, επιλέχθηκε στη θέση 15 του NBA Draft 2013 από τους Milwaukee Bucks και λίγο καιρό αργότερα στις 30 Ιουλίου 2013, υπογράφει συμβόλαιο με την αμερικάνικη ομάδα.

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, είχε μέσο όρο 6.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 0.8 τάπες και 0.8 κλεψίματα σε 77 εμφανίσεις. Σκόραρε 23 φορές διψήφιο αριθμό πόντων και μάζεψε 2 φορές διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, κάνοντας έτσι και τις δύο αυτές φορές Double-double.

Τελείωσε τη σεζόν με 61 τάπες, όντας πρώτος στην αντίστοιχη κατηγορία ανάμεσα στους ρούκι και έβδομος στη λίστα των ρούκι των Μιλγουόκι Μπακς.

Επίσης, επιλέχτηκε να παίξει στο Rising Stars Challenge στο ΝΒΑ All-Star Weekend, που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη, όπου σημείωσε 9 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος της σεζόν επιλέχτηκε στη δεύτερη NBA All-Rookie Team Την αμέσως επόμενη σεζόν (2014 – 15), ο Γιάννης ανακηρύσσεται ως ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία της ομάδας του, που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους.  

Ο 22χρονος Αντετοκούνμπο είναι κι επίσημα μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

 

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο NBA All Star Game, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής, βρέθηκε στο προσκήνιο, μετά την άρνηση του να υπογράψει αυτόγραφο, πάνω στην ελληνική σημαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ» [ΒΙΝΤΕΟ]



Ο διεθνής παίχτης λοιπόν, από χθες αποτελεί τον νεότερο μη Αμερικανό παίχτη (22 ετών και 74 ημερών), που ξεκινά βασικός σε All Star Game σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών.

Πριν μερικές ώρες, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook και twitter, ευχαρίστησε τον κάθε έναν ξεχωριστά που βοήθησε για αυτή του την νίκη, ενώ υποσχέθηκε να παίξει για όλη την Ελλάδα στη Νέα Ορλεάνη.

 



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ