Ένα δικοινοτικό ντοκιμαντέρ για τον κυπριακό «Καρσιλαμά»

Ένα πολύ ενδιαφέρον project από την δικοινοτική ομάδα της «Κυπριακής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με θέμα τον «Καρσιλαμά», οι οποίοι ερευνούν και καταγράφουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις και τις καμπάνιες ενημέρωσης, σχετικά με την πλούσια και ποικιλόμορφη άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Το συγκεκριμένο project είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος «Κυπριακή Κοινωνία Πολιτών εν Δράσει 4» και πραγματοποιήθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας (FOLK-DER) σε συνεργασία με τον Όμιλο Κληρονομιάς Κοντέας, με σκοπό την προστασία και προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιράζονται η Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Στην πρώτη φάση του project διεξάχθηκε η επιτόπια έρευνα. Πραγματοποιήθηκαν 16 επισκέψεις σε χωριά ολόκληρης της Κύπρου με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την Κυπριακή άυλη κληρονομιά.

Το επόμενο στάδιο ήταν οι χορευτικές παραστάσεις. Οι 24 νεαροί χορευτές των δύο ομίλων, συναντήθηκαν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους και δούλεψαν μαζί για να παρουσιάσουν χορευτικές εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο, καθώς και σε ένα διεθνές φεστιβάλ.

Το βιβλίο «Γνωρίζοντας ο Ένας τον Άλλο Μέσα από την Έρευνα της Κυπριακής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι το αποτέλεσμα των πληροφοριών που συλλέχθηκαν κατά την διαδικασία της έρευνας

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Καρσιλαμάς», θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00μ.μ. στο Windcraft Music Centre στην Λευκωσία (Ξάνθης Ξενιέρου 27, 1015).

 



Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς.

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ