Το H&M παίρνει τα παλιά μεταχειρισμένα ρούχα σου και φτιάχνει καινούργια

Πριν πετάξεις εκείνη την τρύπια κάλτσα, ή πριν κάνεις την παλιά σου μπλούζα κομματάκια για ξεσκόνισμα, πάρε μια σακούλα βάλε τα όλα μέσα και πήγαινε στο H&M.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν τα έχουμε χάσει, αναφερόμαστε στο παγκόσμιο κίνημα συγκέντρωσης μεταχειρισμένων ρούχων και στη νέα καμπάνια της H&M «BRING IT ΟΝ».

Για να προσφέρει φιλική προς το περιβάλλον μόδα και ποιότητα στην καλύτερη τιμή, η H&M φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται κι απολαμβάνονται σήμερα τα προϊόντα μόδας.

Το πρόγραμμα Close the Loop (Κλειστός Κύκλος Ανατροφοδότησης) αποτελεί κεντρική δέσμευση των πρωτοβουλιών της H&M για μια αειφόρο βιομηχανία μόδας.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κλειστός κύκλος ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται τα ανεπιθύμητα ρούχα, για να κατασκευάζονται ολοκαίνουργιες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα.

Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλήγει κανένα ρούχο σε χώρους υγειονομικής ταφής.  

 Η H&M λάνσαρε για πρώτη φορά την παγκόσμια πρωτοβουλία Garment Collecting το 2013 και, έκτοτε, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 40.000 τόνους ρούχων.

Σήμερα, οι πελάτες μπορούν να φέρνουν όλο το χρόνο οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ρούχα και υφάσματα, οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε κατάστημα H&M.

Ο στόχος είναι να αυξάνεται κάθε χρόνο η ποσότητα των ρούχων που συγκεντρώνονται ώστε, έως το 2020, να μπορέσουμε να φτάσουμε να συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο συνολικά 25.000 τόνους ρούχων.

 Η καμπάνια που ξεκινάει επίσημα στις 26 Ιανουαρίου, αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης ρούχων. Η H&M επιθυμεί να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ανατροφοδότησης στη μόδα, προσφέροντας στους πελάτες μια εύκολη λύση: να δίνουν τα ανεπιθύμητα ρούχα τους, ώστε αυτά να μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται μέσω της πρωτοβουλίας Garment Collecting της H&M.

Έτσι, καταλήγουν λιγότερα ρούχα σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το βίντεο «Bring it on» δείχνει τα στάδια από τα οποία περνούν τα ανεπιθύμητα ρούχα αφού συγκεντρωθούν στο κατάστημα. Μέσα από ιστορίες που εμπνέουν, το βίντεο εξηγεί πώς μπορεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός ρούχου, ώστε να παραμείνει μέσα στον κύκλο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

 Φέτος την άνοιξη θα κυκλοφορήσει μια νέα αποκλειστική online συλλογή, που θα περιλαμβάνει δύο προϊόντα Close the Loop, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο τζιν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Garment Collecting και Close the Loop, δείτε εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ