Σπάνια φωτογραφία από το ναυάγιο στο Ακρωτήρι

Βρήκαμε μια σπάνια φωτογραφία από το ναυάγιο γνωστό ως «Τριών Αστέρων» που προσάραξε στη χερσόνησο Ακρωτηρίου τη δεκαετία του ’80.

 


Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Λεμεσιανό Μιχάλη Χρίστου, το 1989, πριν ακόμη βυθιστεί το πλοίο.

Ο Μιχάλης Χρίστου, όπως μας είπε ο εγγονός του, ο οποίος είναι ο αποστολέας της φωτογραφίας, ήταν ένας εκ των ιδιοκτήτων του λατομείου ΝΕΕΦΑ, που βρισκόταν πίσω από το σημείο όπου προσάραξε το ναυάγιο.

Ένα κομμάτι από το ημιβυθισμένο καράβι υπάρχει εκεί μέχρι σήμερα, το υπόλοιπο έχει βυθιστεί σε βάθος 4 μέτρων και το σημείο είναι κατάλληλο για κατάδυση.

Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω καράβι πραγματοποιούσε ταξίδι από τη Γιουγκοσλαβία προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και μετέφερε ξύλα. Η κακοκαιρία και η άγρια φουρτούνα της θάλασσας το οδήγησε να προσαράξει τυλιγμένο στις φλόγες, στο Ακρωτήρι της Λεμεσού.

Το καράβι ονομάζεται Mav Achaios, κατασκευάστηκε το 1932 και ανήκε στην εταιρεία Akarnania Μaritime Co.Πιο κάτω η σπάνια φωτογραφία του 1989:

 Φωτογραφία της επόμενης μέρας

 

Το κομμάτι από το καράβι που είναι ορατό από ξηράς μέχρι και σήμερα: ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 10 ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

 


Σχετικα

Το viral βίντεο του τριημέρου με τα θερκά σε παραλία του Πρωταρά έχει και αντίθετη λήψη

Ο Στρόβολος μετά την (ακραία) καταιγίδα

Σε κεντρική παραλία της Λεμεσού οι χρεώσεις είναι... φυσιολογικές

Δεκάχρονος οδηγεί φουσκωτή βάρκα με άλλους 5 ανήλικους και όλα καλά

Το μήνυμα της Δέσποινας Μπεμπεδέλη μέσα από το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σε παραλία της Λεμεσού απαγορεύουν τις παγωνιέρες